De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

9 reis apps om zorgeloos op vakantie te gaan

Rutger Otto
15 juli 2014, 14:44
3 min leestijd
9 reis apps om zorgeloos op vakantie te gaan

Het is weer vakantietijd! Koffer gepakt? Reserveringen gemaakt? Portemonnee check? Tickets check? Het enige waar je misschien nog niet aan hebt gedacht zijn iPhone-apps die je reis nog zorgelozer maken. Wij zochten de 9 onmisbare reis apps voor je uit.

Tripadvisor: boek reizen

Tripadvisor

Gratis via App Store

Met TripAdvisor vind je gemakkelijk vluchttarieven, hotels, restaurants en activiteiten en bezienswaardigheden. De app heeft enorm veel gebruikers wereldwijd. Dat is de kracht van TripAdvisor, want er zijn miljoenen reizigersbeoordelingen te vinden. Je kunt de kaart van het gebied waar je op vakantie gaat offline opslaan, zodat je reisinformatie ook zonder internetverbinding te vinden is. De app biedt gegevens van ruim 300 steden aan om te downloaden. Dat kost uiteraard wel opslagruimte op je iPhone. Via TripAdvisor is het eveneens mogelijk om bij duizenden restaurants over de hele wereld een tafel te reserveren.

CityMaps2Go Pro Offline Maps

Kulemba GmbH

€ 14,99 via App Store

Een andere app voor steden in binnen- en buitenland is City Maps 2Go Pro. Bijna elke grote stad in de wereld is in deze app met een offline kaart vertegenwoordigd. Daarbij voorziet de app van reisinformatie, zodat je altijd weet waar je een hotel, geldautomaat of metrostation kunt vinden. Ook handig: omdat deze app met booking.com samenwerkt, kun je meteen hotels boeken. Met de gratis versie kun je twee kaarten downloaden, anders kost het 2,69 euro voor de volledigheid.

Duolingo

Duolingo

Gratis via App Store

Als voorbereiding op je reis naar het buitenland kun je spelenderwijs alvast wegwijs worden met de taal, dankzij de app Duolingo. Je wordt in de app uitgedaagd om talen te leren, dankzij een soort levelsysteem waarbij je steeds beloningen krijgt.

Lees verder na de advertentie.


Wil je die moeite echter niet doen, dan kun je Word Lens downloaden. Met de app verandert je iPhone in een instant-vertaalmachine waarmee je buitenlandse teksten kan lezen. Je richt de camera simpelweg op de woorden die je niet begrijpt, en de app vertaalt in augmented reality op je scherm. Handig voor als je bijvoorbeeld de menukaart probeert te lezen in het buitenland.

Zilveren Kruis Wijzer

Zilveren Kruis

Gratis via App Store

Op vakantie kun je niet zomaar even naar de huisarts. Maar wat doe je dan met een verdachte insectenbeet? Zilveren Kruis heeft een app uitgebracht waarmee het vakantiegangers over medisch advies kan informeren. Met de app kunnen mensen chatten met experts, met als je wil een foto ter verduidelijking van wat er aan de hand is. Ook zit het nummer voor spoedgevallen in de app. Van tevoren dien je de app te activeren door in te vullen waar je heen gaat op vakantie, wat de gezinssamenstelling is en wat voor vakantie het wordt. Voordat je op vakantie gaat geeft de app al tips over gezondheidsrisico’s en eventueel benodigde vaccinaties. Vakantiedokter is ook voor niet-leden van het Zilveren Kruis gratis te downloaden.

ThuisBieb

Koninklijke Bibliotheek

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Stapels boeken meesleuren op vakantie is niet meer nodig als je een iPhone of iPad hebt. Met de Vakantiebieb app kun je een aantal voorgeselecteerde boeken gratis lezen tijdens de vakantieperiode. Tot en met 31 augustus kun je e-books downloaden op je iPhone of iPad. Het enige wat je moet doen is inloggen, daarna kun je boeken uitkiezen. Er is voor ieder wat wils, van thrillers en streekromans tot kinderboeken en tijdschriften.

Xe Currency & Money Transfers

XE.com Inc.

Gratis via App Store

Ga je naar een land zonder euro’s, dan is het handig om te weten wat je nu eigenlijk uitgeeft aan onbekend munt- en briefgeld. Met XE Currency reken je gemakkelijk uit wat het buitenlandse geldbedrag in euro’s is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.


Wat doe je als je bijvoorbeeld je paspoort of portemonnee kwijt bent in een vreemd land? Of als je een auto-ongeluk krijgt op vakantie? SOS Op Reis brengt je meteen in contact met de juiste instantie. Niet alleen heeft de app nummers van alarmcentrales, maar ook van verzekeringsmaatschappijen en ambassades. Als je je portemonnee bent verloren, kun je pasjes meteen laten blokkeren. Dat scheelt een hoop minder stress op vakantie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu