De 9 beste Nederlandse apps van december – 2015

Wouter Nijsen
30 december 2015, 20:00
3 min leestijd
De 9 beste Nederlandse apps van december – 2015

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 9 beste Nederlandse apps van december die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Nederlandse apps van december

ABBO – eenvoudig je abonnementen beheren

Twely Holding BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

ABBO wil ervoor zorgen dat je controle krijgt over je abonnementen, verzekeringen en bijhorende kosten. De app zet al je abonnementen in een lijstje, zodat je een duidelijk overzicht hebt. Op het homescherm zie je alle lopende abonnementen en verzekeringen, met eronder een korte omschrijving en de looptijd. Aan de rechterkant staan de maandelijks kosten, al kun je er ook voor kiezen om hier de einddatum te tonen.

Weeronline

Infoplaza BV

Gratis via App Store

Met zijn vernieuwde app denkt Weeronline dat je voortaan nog maar één applicatie nodig hebt voor het checken van de weersverwachting. Zo kun je in de app terecht voor de weerverwachting voor jouw locatie (of andere plekken die je hebt ingesteld) en word je gewaarschuwd als het gaat regenen. Door middel van een notificatie word je een kwartier voordat het begint te plenzen op de hoogte gesteld.

whatson planner


Met de nieuwe app Whatson Planner vind je momenten om af te spreken met vrienden of familie. Het is een soort zoekmachine voor agenda’s. In plaats van dat je zelf op zoek moet naar vrije plekken in je agenda, doet Whatson Planner dat voor je. Een nieuwe afspraak maken doe je door op een dagdeel te tikken en vervolgens een naam, tijdstip en plek in te voeren.

NS International

NS Internationaal BV

Gratis via App Store

De NS International-app voor iOS werd deze maand compleet vernieuwd. De volledig veranderde vormgeving maakt de app een stuk overzichtelijker en er zijn eindelijk prijzen voor tickets toegevoegd. Het is mogelijk om je internationale treinreizen direct na het plannen van een reis vanuit de app te boeken. De prijs van de reis wordt rechtstreeks bij het reisadvies getoond. Ook de weergave van mobiele tickets is verbeterd.

Kenteken Check

Voertuigexpert B.V.

Gratis via App Store

Heb jij een auto op het oog en wil je snel checken wanneer de apk vervalt of wat het verbruik is, dan komt een kentekenchecker goed van pas. Met de app Kenteken Check kan dat op je iPhone én Apple Watch. Met behulp van spraakbesturing voer je op de Watch het kenteken in, waarna je in een menu kunt selecteren welke informatie je te weten wilt komen over het voertuig.

Rusty Lake Hotel

Rusty Lake

€ 2,49 via App Store

Er is iets vreemds aan de hand in het Rusty Lake Hotel. De dierlijke gasten die er een kamer boeken, krijgen elke avond een maaltijd geserveerd die wel eens hun laatste kan zijn. In de kern is Rusty Lake Hotel een soort escape room, behalve dat nooit iedereen levend uit de kamer komt. Steeds als je een kamerdeur achter je dichttrekt, moet je een reeks puzzels oplossen. Dat doe je door op objecten of plekken in de ruimte te tikken en goed op hints te letten.

rusty lake hotel

TimeBuzz

Marco Miltenburg

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Nederlander Marco Miltenburg heeft een app ontwikkeld waarmee mensen met een visuele beperking de tijd kunnen aflezen op de Apple Watch. TimeBuzz maakt gebruik van de taptic engine van het slimme horloge. De app werkt met lange en korte vibraties. Eerst worden de uren en dan de minuten gevoeld. Tussen de vibraties is een korte pauze ingebouwd, zodat uren van minuten kunnen worden onderscheiden.

Videoland

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De nieuwe Apple TV beschikt over een App Store en de mogelijkheid om apps te installeren. Ook Videoland heeft een speciale applicatie ontwikkeld waarmee je direct vanaf de settopbox favoriete series en films kunt opzetten of het aanbod kunt doorspitten. Daarnaast zijn er inspiratielijsten om content te vinden die je nog niet kende, maar wel misschien wel de moeite waard vindt.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

De NPO-app voor iOS is geüpdatet. Het schuifmenu is verdwenen, de app is geoptimaliseerd voor grotere schermen en het contentaanbod is uitgebreid. Ook speelt NPO in op het in opkomst zijnde live tv-kijken. Daarom zijn themakanalen, zoals NOS Journaal, Politiek 24 en Tegenlicht toegevoegd waarin je deze programma’s live kunt meekijken.

→ Check ook de beste Nederlandse apps van november!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu