Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

App van de week 8Bit Doves is als een Game Boy game op iOS

Rutger Otto
14 maart 2015, 11:01
2 min leestijd
App van de week 8Bit Doves is als een Game Boy game op iOS

Apple heeft deze week 8Bit Doves geselecteerd als gratis App van de Week. In dit pittige spel loods je een duif door verschillende levels, met de charme van een retrospel op de klassieke Game Boy.

Lees verder na de advertentie.

8Bit Doves

Wat je precies moet doen in 8Bit Doves is in het begin niet helemaal duidelijk. In beeld staat dat je links en rechts op het scherm moet tikken, maar als je dat doet zul je de eerste paar keer crashen, tot je snapt wat de bedoeling is. Tik je rechts op het scherm, dan begint een duifpersonage met de klok meer over het scherm te vliegen. Tik je links dan gaat hij de andere kant op. Tik je kort achter elkaar, dan blijft hij – als je het onder de knie hebt – met een stuiterbeweging in één richting. Een beetje zoals Flappy Bird.

Pittige levels

In kleine levels moet je het vogeltje naar de finish brengen, die je herkent aan een lint met geruit patroon. Onderweg zul je obstakels en randen van het level moeten ontwijken, want raak je iets, dan ben je af en begin je opnieuw. Wil je voor de honderd procent score gaan, dan kun je op weg naar het eind langs kleine vogels vliegen, die je beginnen te volgen. Je kan ze allemaal verzamelen, maar het is niet nodig om de game uit te spelen.

Het zal even duren voordat je de controle hebt over de duif, maar het is niet onredelijk: als je er tijd en moeite in steekt, is het mogelijk om zonder kleerscheuren door levels te fladderen. Een kwestie van oefenen.

Aantrekkelijke Game Boy stijl

De echte aantrekkingskracht van het spel ligt naast de moeilijkheid vooral in de stijl. 8Bit Doves is helemaal geïnspireerd op de originele Game Boy. De verschillende levelpakketten worden als cartridges gepresenteerd en het spel zelf gebruikt maar vier tinten groen en een hoop pixels als presentatie. Het is boven alles een heel mooie game, met droomachtige levels.

Om ervan te genieten, moet je echter niet te gefrustreerd raken. Voor echte doorzetters is 8Bit Doves overigens een aanrader. En nu hij een week gratis te downloaden is, kun je het best proberen.

8bit Doves

Nitrome

€ 2,99 via App Store

8bit Doves
8bit Doves
8bit Doves
8bit Doves
8bit Doves
8bit Doves
8bit Doves
8bit Doves
8bit Doves
8bit Doves
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu