De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Ga op een fantastische ontdekkingsreis met 80 Days

Rutger Otto
3 augustus 2014, 9:38
2 min leestijd
Ga op een fantastische ontdekkingsreis met 80 Days

Jules Verne publiceerde zijn boek ‘De reis om de wereld in tachtig dagen’ 141 jaar geleden. Dat het verhaal nog steeds staat als een huis en inspiratie biedt aan velen, bewijst het interactieve avonturenspel 80 Days, dat nu in de App Store staat.

Lees verder na de advertentie.

80 Days is een fictief avontuur voor iOS, dat gemaakt is door de studio Inkle. Zij baseerden het spel op het boek van Verne. In het spel speel je Passepartout, knecht van Phileas Fogg, die beide uit Vernes verhaal komen. Het doel van de app is om de snelste weg rond de aarde te vinden. Dat doe je door steden te ontdekken en veel gesprekken te voeren.

Veel tekst, veel keuzes

80 days

Het betekent wel dat je veel tekst leest. Het gaat simpelweg om het verhaal, al mag de mooie, strakke stijl er wezen. Zie 80 Days dan ook meer als een interactief prentenboek, dan een spel, want hoewel je vaak (ingrijpende) keuzes dient te maken, word je vaak geleid door het verhaal.

In het begin ga je van Londen naar Parijs, vanaf daar kun je zelf beslissen waar ter wereld je heen gaat. Door te praten met mensen, zul je vervoer kunnen regelen naar nieuwe steden. Daar kun je op de markt goederen kopen en verkopen, langs de bank gaan voor financiering, een hotel boeken voor de nacht, om de volgende dag weer verder te gaan. Daarnaast is het je taak om meneer Fogg in goede gezondheid en in opperbest humeur te houden. Multitasken dus.

Dit spelprincipe zorgt ervoor dat je steeds beter gaat nadenken over de routes die je gaat nemen en hoe je met mensen praat voor informatie. Alles kan van invloed zijn op het verloop van het verhaal en je kunt een keuze niet ongedaan maken. Dat houdt het fris voor een mogelijk nieuwe speelsessie, want het is ook niet gemakkelijk om de doelstelling van 80 dagen te halen. Een reis van begin tot eind duurt al gauw een paar uur, maar je kunt stoppen en verdergaan wanneer je wilt.

80 Days launch trailer

80 Days downloaden

Liefhebbers van actiegames zullen 80 Days misschien te traag vinden. Voor zij die houden van lezen en gegrepen worden door het verhaal, is het echter een pareltje in de App Store. 80 Days is voor iOS 6 of nieuwer te downloaden en kost 4,49 euro. Voor installatie is 157MB aan vrije opslagruimte benodigd.

80 Days

inkle

€ 5,99 via App Store

80 Days
80 Days
80 Days
80 Days
80 Days
80 Days
80 Days
80 Days
80 Days
80 Days
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu