8 handige apps voor het nieuwe Eredivisie-seizoen

Rutger Otto
11 augustus 2015, 18:30
4 min leestijd

Voetbalseizoen 2015/2016 is inmiddels begonnen. Is jouw iPhone al ingericht met de beste voetbal-apps en -games? Lees in dit artikel of je nog wat mist!

Lees verder na de advertentie.

Voetbal-apps voor dit seizoen

Het balletje rolt alweer over de Nederlandse en buitenlandse velden. Niet alleen de Eredivisie, ook de Champions League is bijvoorbeeld alweer begonnen. Zorg dat je er helemaal klaar voor bent met deze 8 voetbal-apps.

FOX Sports NL

Eredivisie

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

In Nederland worden de wedstrijden uit de Eredivisie live uitgezonden door Fox Sports NL. Uiteraard heeft de betaalde tv-zender ook een bijhorende app, die overigens wel gratis te downloaden is. Naast de Eredivisie kun je ook andere competities uit het buitenland toevoegen. In de app lees je (beperkt) het laatste nieuws en kun je per dag het programma van wedstrijden bekijken. Ook check je de algemene ranglijst. Heb je een abonnement op Fox Sports, dan kun je live wedstrijden kijken en samenvattingen bekijken.

Voetbal International

Voetbal International

Gratis via App Store

Een goede bron voor voetbalnieuws is Voetbal International. Naast het papieren magazine is er ook een gratis app waarop je artikelen kunt lezen. Het betreft nieuws dat je bijvoorbeeld ook op de VI-website kunt vinden. Toch gaat de app wel een stukje verder. Bij jouw account kun je bijvoorbeeld teams en spelers selecteren waarover je nieuws wil lezen. Zo filter je de ruis. Daarnaast is onder meer het wedstrijdprogramma te zien, de selecties van teams en de topscorers. Voor gratis Sport 1-samenvattingen van matches uit buitenlandse competities ben je bij VI ook aan het goede adres.

voetbal-apps

Forza Football: Live uitslagen

FootballAddicts

Gratis via App Store

Aan statistieken-apps in de App Store geen gebrek. Eén van onze favorieten is Forza. Deze fraaie app is simpel qua opzet maar zeer uitgebreid. Per dag kun je bekijken welke wedstrijden overal ter wereld gespeeld (gaan) worden. De app telt af naar de aftrap van wedstrijden en biedt per wedstrijd veel meer informatie, zoals de naam van het stadion, de scheidsrechter en de trainers van beide clubs. Het is zelfs mogelijk om te zien wat de gemiddelde lengte en leeftijd van spelers is en je kunt zien hoe de teams het de afgelopen wedstrijden hebben gedaan.

Dat is slechts het begin, want tijdens de match worden bijvoorbeeld ook het aantal schoten en het balbezit bijgehouden. Van goals verschijnt al snel een video in de app, zodat je snel een herhaling bij de hand hebt. Stel verder favoriete teams in en krijg (zelf in te stellen) notificaties als je favoriete club scoort.

Football Quiz - raad de club!

Mangoo Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Test je voetbalkennis met deze Football Quiz. De app is helemaal geschikt voor korte spelsessies op je iPhone. Steeds krijg je vier afbeeldingen te zien die samen een bepaalde club uitbeelden. De naam van die club moet je invoeren door gehusselde letters in lege vakjes te plaatsen. Heb je het goed, dan ga je naar de volgende. Er zitten honderden teams van over de hele wereld in, dus je bent er wel even zoet mee.

Unibet Sports Wedden App

Unibet

Gratis via App Store

Nu het voetballen weer is begonnen, gaat ook het wedseizoen weer van start. Een wedje leggen op een wedstrijd gaat bij Unibet gemakkelijk en voorspel je zaken als winst of doelpunten goed, dan hou je er een leuk zakcentje aan over. Ideaal om een op papier saaie wedstrijd toch nog spannend te maken. Let wel op: je bent aan het gokken met echt geld. Dat kun je ook écht verliezen.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

NOS biedt een wat meer algemene nieuws-app, maar daarbinnen is wel een aparte voetbal-afdeling ingericht. Hier vind je het laatste voetbalnieuws van over de hele wereld en kun je uitslagen en het programma vinden van verschillende competities. Via de NOS-app kun je geen samenvattingen bekijken, wel zijn er video’s van interviews of kijk je bijvoorbeeld Studio Voetbal terug.

NU.nl

DPG Media Digital B.V.

Gratis via App Store

Voor NU.nl geldt in principe hetzelfde als voor NOS. Wel is NU.nl dit seizoen samen met SBS in handen van de Champions League uitzendrechten. Dat betekent dat als er Champions League-voetbal op tv is, je ook live kunt meekijken op je iPhone. Handig als je bijvoorbeeld in de tuin zit of met de trein reist.

voetbal-apps


Sta je liever zelf aan de leiding van je favoriete (of andere) club, dan kun je los met Football Manager Handheld 2015, dat momenteel in prijs verlaagd is naar 2,99 euro. Het spel zorgt ervoor dat je de leiding krijgt over een team, dat jij tot in detail moet managen. Als speler moet je flink wat tijd investeren in de app, want er is veel tekst, venstertjes en er zijn veel statistieken waar je rekening mee moet houden. Het spel komt dan ook het best tot zijn recht op een iPad of een iPhone 6 Plus. Zorg dat alles op de goede plek staat en zie wedstrijden voor je neus afspelen.

Welke voetbal-apps gebruik jij op je iPhone/iPad? Laat het hieronder in de comments weten!

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu