De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 39 – 2016

Lars Paijmans
2 oktober 2016, 16:17
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 39 – 2016

Of je nu een iPhone 7, iPhone 6S of een ouder exemplaar hebt: het blijft leuk om nieuwe apps te proberen. Ook deze week zijn er weer allerlei nieuwe bij gekomen. Dit zijn wat ons betreft de leukste iOS-apps van week 39.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van deze week

Je zou er een fulltime werkweek aan kwijt zijn om alle apps te proberen die dagelijks in de App Store verschijnen. Een geluk bij een ongeluk dus dat slechts een fractie ook echt de moeite waard is. In dit wekelijkse overzicht op iPhoned bekijken we de beste nieuwe apps, en geven we belangrijke updates ook aandacht.

Quicky - Fast app & website launcher with 3D Touch

Preview App Pty Ltd

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Als je van een opgeruimd homescreen en 3D Touch houdt, is Quicky de app voor jou. De app laat je apps toewijzen aan het Quicky-icoon, zodat je deze snel kunt openen door het app-icoon stevig in te drukken. Hierdoor kunnen de andere apps in een mapje verdwijnen. Zo blijft je startscherm leeg, maar wordt hij niet minder functioneel.

Google

Google LLC

Gratis via App Store

De Google-app heeft een incognitomodus toegevoegd, zodat je ook in het geheim zoekopdrachten kunt invullen. Door deze incognitomodus met je vingerafdruk af te schermen weet je zeker dat alleen jij bij deze opdrachten kunt. Daarnaast kun je een YouTube-video gewoon vanuit de app bekijken, zonder die van YouTube te openen.

EA SPORTS™ FIFA 23 Companion

Electronic Arts

Gratis via App Store

Iedereen die deze week FIFA 17 haalt, doet er zijn of haar voordeel mee om gelijk de FIFA 17 Companion te installeren. Door deze app aan de game te koppelen, kun je onderweg de FIFA Store checken en je Ultimate Team verder uitbouwen. Ook zijn er iedere dag manieren om munten en pakjes kaarten te verdienen.

Alto's Adventure

Snowman

€ 5,99 via App Store

De Taptic Engine van de iPhone 7 kan het toestel laten trillen als jij een actie uitvoert. Ook apps kunnen hier hun voordeel mee doen, en Alto’s Adventure is de eerste die hier gebruik van maakt. Zo voel je subtiele trillingen tijdens het spelen, maar alleen als je dit op de iPhone 7 of 7 Plus speelt. Laten we hopen dat meer games hun voordeel hier mee doen in de toekomst.

Burly Men at Sea

Brain&Brain

€ 5,99 via App Store

Als je op zoek bent naar een stijlvol avontuur voor je iPhone en iPad, dan ben je bij Burly Men at Sea een het goede adres. Deze bebaarde mannen leiden een normaal leventje, maar besluiten het avontuur op te zoeken. Jij bent hierbij de verteller, en bepaalt dus volledig waar het verhaal naartoe gaat.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store

Skype is helemaal klaar voor iOS 10 met een nieuwe update, en dat is geweldig nieuws. De app kan nu je volledige vergrendelscherm vullen als iemand je probeert te bellen, zodat het meer opvalt. Ook is er Siri-ondersteuning toegevoegd. Dit betekent dat je de virtuele assistent van Apple kunt inschakelen om snel een van je Skype-contacten op te bellen.

Houseparty

Life On Air, Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Iedereen kent Meerkat, maar niemand gebruikt de livestream-app meer. Hoog tijd dus voor iets nieuws, en dat doet Meerkat in de vorm van Houseparty. Meerkat is verdwenen en vervangen door deze app, die erop gericht is om jongeren gemakkelijk en snel live met elkaar in contact te brengen. Groepsgesprekken dus, maar dan zo makkelijk mogelijk en een grote nadruk op video.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

Spotify introduceert een nieuwe functie met de Daily Mix, een nieuwe set met lijsten die iedere dag net iets anders zijn. Hiermee hoef je dus nooit meer op zoek naar ‘iets’ om te luisteren. Spotify stemt de lijsten volledig af op jouw muzieksmaak, zodat je hier en daar wat nieuwe bands ontdekt maar ook veel van je favoriete muziek voorbij hoort komen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu