De 8 beste apps van Nederlandse bodem (oktober 2015)

Wouter Nijsen
30 oktober 2015, 19:30
3 min leestijd
De 8 beste apps van Nederlandse bodem (oktober 2015)

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 8 beste Nederlandse apps van oktober die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Nederlandse apps van oktober

RTL Z

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De zakelijke nieuwszender RTL Z heeft de eerste versie van zijn iOS-app uitgebracht in de App Store. Met de app blijf je op de hoogte van financieel-economisch nieuws, maar kun je ook meer te weten komen over bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen. Vanuit het startscherm van de app zie je direct de belangrijkste berichten en de beste achtergronden van de RTL Z-website.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

De van oorsprong Nederlandse app Flitsmeister gaat de grens over. De app is helemaal klaargemaakt voor Belgische gebruikers, zodat hij ook op de Belgische wegen werkt. Gebruikers kunnen met Flitsmeister zorgen dat ze tijdig gewaarschuwd worden voor verschillende dingen, waaronder flitsers en files. Naast deze functies is nu ook de gewenste taal in te stellen.

Flitsmeister app

HartslagNu

Doczero

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Stichting Hartslag geeft burgerhulpverleners een melding als er bij hen in de buurt iemand getroffen wordt door een hartaanval. De HartslagNu-app loodst je nu naar de juiste plek, zodat jij als burgerhulpverlener EHBO kunt verlenen. Als burgerhulpverlener krijg je een melding als iemand in een straal van zes minuten bij je vandaag een hartstilstand krijgt. Bij de berekening van de afstand wordt gekeken naar de infrastructuur, zoals bruggen of rivieren.

Pricepin

Unc Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met Pricepin zorg je dat je nooit meer zonder korting shopt. De app verschijnt als knop in het deelmenu van iOS. Zie je een leuk product maar vindt je het te duur, dan kun je ‘m vastpinnen in Pricepin. Je ontvangt dan een melding zodra het betreffende product met goedkoper of met korting wordt aangeboden.


Findur is een nieuwe app van vier studenten van de TU Eindhoven. Samen besloten zij dat consumenten vaak eerst online op kleding oriënteren, maar dat ze vervolgens vaak toch naar een fysieke winkel te gaan om het te passen en te kopen. Op een kaart in de app kun je aangeven waar je bent en vervolgens schotelt de app je kleding voor die in de buurt in de winkel ligt.

findur


Rob and Roll is een leuke game die het spelprincipe van de klassieke flipperkast pakt, maar hier een eigen draai aan geeft. Zo speel je als diverse koddige personages in een spelwereld met kleurrijke graphics. Je slingert figuurtjes over het bord, verwoest obstakels en verzamelt schatten om verder in de game te raken.

RTL XL

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

RTL XL heeft deze maand een grondige make-over ondergaan. De dienst waarmee je online programma’s terug kan kijken is namelijk voorzien van een nieuw logo en design. Ook is de app nu te gebruiken met de Chromecast, zodat je je favoriete Nederlandse televisieprogramma’s gemakkelijk naar je tv kunt streamen.

Orient-Express, geschiedenis

Arjan den Boer

€ 2,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met de app Orient Express kom je meer weten over de geschiedenis en het ontstaan van de Nederlandse treinstellen. Het is een informatieve app die je iets probeert te leren aan de hand van historische foto’s, verslagen en interactieve routekaarten. Orient Express is echter alleen voor de iPad beschikbaar.

→ Check ook de beste Nederlandse apps van september!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu