De 7 beste apps van Nederlandse bodem (september 2015)

Rutger Otto
30 september 2015, 20:30
3 min leestijd
De 7 beste apps van Nederlandse bodem (september 2015)

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 7 beste Nederlandse apps van september die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Nederlandse apps van september

Earcatch

Soundfocus B.V.

Gratis via App Store

Slechtziend of blind zijn hoeft niet langer meer te betekenen dat je niet naar de bioscoop kunt. Dankzij deze app kunnen mensen naar Nederlandse films. Tussen de dialogen van de acteurs door vertelt een stem wat er precies op het scherm gebeurt. Hierdoor kan de luisteraar beter volgen in welke omgeving het verhaal zich afspeelt, wat de gezichtsuitdrukkingen van personages zijn en meer. Niet alle Nederlandse films worden nog ondersteund, wel onder meer voor J. Kessels, De Reünie en Zwartboek.


Met Aware laat je naaste contacten met een druk op de knop weten hoe het met je gaat. De app is bedoeld voor mensen die alleen wonen en ouderen in Nederland en aan contactpersonen willen laten weten hoe het met hen gaat, zonder daar per se voor te hoeven bellend. Als alles goed gaat, weten naasten dat ze niets hoeven doen, maar is er hulp nodig, dan kunnen ze direct even bellen. Aware verlaagt de drempel voor ouderen en alleenstaanden om hulp in te schakelen wanneer dat nodig is.

aware

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

De NOS-app is vernieuwd. Zo zie je vanaf nu bij nieuws- en sportartikelen ook relevante tweets, quotes en video’s. Ook zijn er meer nieuwscategorieën te vinden dan eerst. Nieuw in de app zijn de afdelingen met tech-, cultuur- en medianieuws.


Hapsnapp lijkt een chat-app en dat is het ook, maar het doel is om over voedsel te leren. Je kletst niet met vrienden of familie, maar met virtuele gesprekspartner Hapsnapp. De app neemt een aantal keer per dag contact op en vraagt je dan wat je gegeten hebt. Vervolgens geeft Hapsnapp je relevante informatie en geinige weetjes.

Hapsnapp


Aan deze app heb je iets in oktober. Tenminste, als je rookt en je wil stoppen. Met Stoptober word je gemotiveerd om te stoppen met tips en scores. Zo wordt bijgehouden hoeveel euro je hebt bespaard door niet meer te roken of hoeveel je smaak al weer verbeterd is. Ook is er een noodhulpknop voor als je direct afleiding zoekt, je krijgt dan bijvoorbeeld een YouTube-video om te kijken.


Met Call+ kunnen klanten van Vodafone informatie delen tijdens, voor en na een telefoongesprek met Message+. De functie werkt alleen als Vodafone-klanten elkaar bellen. Je kunt ermee bijvoorbeeld foto’s en video’s of je locatie versturen tijdens het bellen. Ook kun je aangeven waarom je belt, zodat degene aan de andere kant van de lijn direct ziet waarom hij op moet nemen. Bellen gaat met belminuten, data delen via je internetbundel.

Jumpy Wall

pixelrock

Gratis via App Store

Hou je van uitdaging, dan is het spelletje Jumpy Wall wellicht iets voor jou. In deze app probeer je een blokje met oog zo hoog mogelijk te laten komen. Dat doe je door op het scherm te tikken en goed te timen. Zo ontwijk je dodelijke obstakels en verzamel je diamanten. Interessant aan Jumpy Wall is ook het kleurgebruik dat bij elke sprong verandert. De app geeft niet voor niets een waarschuwing voor mensen met epilepsie als je hem opstart.

→ Check ook de beste Nederlandse apps van augustus!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu