De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Overal inchecken: 6 toffe locatie apps voor iOS

Rutger Otto
4 augustus 2014, 10:44
3 min leestijd
Overal inchecken: 6 toffe locatie apps voor iOS

Het is sinds een paar weken niet meer mogelijk om op locatie in te checken via Foursquare. Daarvoor zul je Swarm moeten gebruiken. Vind je het allemaal maar lastig, dan zijn er genoeg andere locatie apps voor iOS die je kunt gebruiken om vrienden te laten weten waar je bent.

Lees verder na de advertentie.

Maar wat is er precies gebeurd met Foursquare: moeder aller locatie apps? Eerder dit jaar kondigde het bedrijf aan op te splitsen in twee apps: Swarm en Foursquare. Dat is inmiddels gebeurd. Foursquare komt binnenkort met een volledig vernieuwde app, waarmee het terug gaat naar de roots: ontdekken. Met de app moet je de leukste koffietentjes en hipste lunchrooms bij jou in de buurt gaan vinden. Swarm neemt daarentegen de incheck-functie over.

Foursquare Swarm: Check-in App

Foursquare Labs, Inc.

Gratis via App Store

Team Foursquare heeft deze app gemaakt en veel Foursquare-gebruikers zullen dan ook blind overstappen op Swarm. Je check-ins van Foursquare worden dan ook automatisch overgezet naar Swarm, daar hoef je niets voor te doen. Met Swarm laat je vrienden weten waar je precies bent. Dat kun je doen met een foto en een sticker die aangeeft hoe je je voelt. Uiteraard kun je alles delen via Facebook en Twitter en is het mogelijk om vrienden te tangen. Wil je weten of er vrienden in de buurt zijn, dan geeft de app ook dat aan met handige afstand-metingen. Daarnaast kun je aangeven wat je van plan bent om te gaan doen, zodat vrienden in de buurt je kunnen vergezellen.

Yelp

Yelp

Gratis via App Store

Yelp maakt geen splitsing tussen ontdekken en inchecken. Daarom is Yelp nu misschien nog meer een concurrent voor Foursquare en Swarm. Gebruikers die voor het complete plaatje willen gaan, stappen nu wellicht over. Het zou verdiend zijn, want Yelp doet niet onder voor de concurrentie. Ook in Nederland is de dienst groot en zijn er veel gebruikersreviews te vinden. Inchecken kan eveneens, net als je locatie delen op sociale media. Geinig is ook de monocle-functie, waarmee je dankzij je camera en augmented reality kunt zien wat er in de buurt is te vinden.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Je zou het bijna vergeten, maar Facebook heeft ook gewoon de mogelijkheid om in te checken. Met de app bereik je waarschijnlijk nog meer vrienden ook. Als je locatievoorzieningen aan hebt staan, vind je vanzelf plekken in de buurt. Met de toevoeging van een paar woorden, laat je jouw Facebook-vrienden weten wat je daar doet. Daarnaast is het mogelijk om reviews over plekken te schrijven. Niet zo uitgebreid als concurrenten, maar met een groter bereik in je vriendenkring.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Wil je nog specifieker aan mensen laten weten waar je bent, dan kun je altijd je locatie doorgeven via WhatsApp. Handig in groepsgesprekken om te laten weten waar je vrienden heen kunnen komen om te feesten of om gewoon één op één je adres door te geven.

Glympse -Share your location

Glympse Inc.

Gratis via App Store

Wil je met iemand afspreken, dan kun je dat ook doen met Glympse. Met deze app deel je niet alleen je locatie in real-time, ook kun je anderen laten weten dat je onderweg bent of iets later komt. Andere gebruikers kunnen precies zien waar je bent en hoe lang het nog duurt voordat je op de bestemming aankomt. Het is eveneens mogelijk om een evenement te organiseren en mensen daarvoor uit te nodigen. Handig.

Life360: Find Friends & Family

Life360

Gratis via App Store

De app Life360 is gericht op families. Op een privé kaart kunnen gezinsleden inchecken, waardoor iedereen altijd weet waar de ander uithangt. De pubers die het genant vindt om zijn bezorgde moeder te bellen als hij bij zijn vrienden is, kan nu gewoon inchecken op zijn telefoon. Is er een probleem, dan kun je een alarmknop indrukken, waarna de familie op de hoogte wordt gebracht via mail, sms en voicemail. Daarnaast is er een chatfunctie aanwezig in de app.

Lees meer App Store nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu