De 6 beste Nederlandse apps van november – 2015
Rutger Otto

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 6 beste Nederlandse apps van november die je niet mag missen!

De beste Nederlandse apps van november

Feli - Je virtuele cadeau-assistent

Ion Aalbers

10 (1 reviews)
Gratis via App Store

Hoor wie klopt daar kinderen? Sinterklaas staat weer voor de deur en de app Feli helpt je graag een handje om de juiste cadeaus te vinden (ook voor andere feesten). Met Feli maak je een cadeauprofiel aan voor een ander, daarvoor beantwoord je een aantal vragen over die persoon. De app krijgt zo een beeld van iemand en schotelt vervolgens cadeautips voor. Via de app kun je meteen aankopen doen.


Yippie! is een app waarmee je aanbiedingen kan vergelijken tussen offline winkels en webshops. Volgens de makers heb je daardoor meer zekerheid om de beste deal te maken. Via de app kunnen gebruikers zoeken naar producten of barcodes inscannen. Vervolgens zie je direct of het product ergens anders misschien goedkoper is.

yippie

Voetbal Inside

RTL Nederland Interactief B.V.

9 (589 reviews)
Gratis via App Store

Sinds deze maand staat de Voetbal Inside-app in de App Store, naar het gelijknamige programma op tv. Naast voetbaluitslagen vind je er ook video’s, gemiste uitzendingen en manieren om bij te dragen aan het voetbalprogramma. Nieuw is ‘de derde helft’. Hierin kun je meekijken naar hoe de heren van VI achter de schermen nog verder praten over onderwerpen uit de voetbalwereld.


De Nederlandsche Bank heeft de app Echt of Vals vernieuwd. Met de app controleer je of bankbiljetten echt zijn. Nu herkent de app ook het nieuwe biljet van twintig euro. Met de app richt je de camera van je iPhone op een eurobiljet. Er wordt dan een foto gemaakt en deze wordt vergeleken met andere biljetten. Alle eurobriefjes worden ondersteund, ze worden getest op watermerk, hologram en vloeibare inkt.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

6 (58 reviews)
Gratis via App Store

De NOS-app voor iOS is geüpdatet en daarmee heeft hij eindelijk ondersteuning voor Chromecast gekregen. Hiermee is het mogelijk om beelden vanuit de app direct naar je televisie te sturen. Ook kun je met de nieuwe app weerfoto’s naar de NOS-redactie sturen en tussen artikelen navigeren door naar links of rechts te vegen.


Camarilla is een sociaal netwerk van Nederlandse bodem die het anders doet dan bijvoorbeeld Facebook. In deze app kun je namelijk maar 15 mensen aan je netwerk toevoegen. Zo voeg je alleen écht goede vrienden toe, waardoor de ervaring van het sociale netwerk intiemer wordt. Foto’s en berichten die je deelt, zijn alleen voor directe vrienden te zien en berichten zijn altijd één op één. Voor mensen die privacy willen dus.

→ Check ook de beste Nederlandse apps van oktober!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.