Dit zijn de 6 beste Nederlandse apps van oktober – 2016

Rutger Otto
30 oktober 2016, 13:36
3 min leestijd
Dit zijn de 6 beste Nederlandse apps van oktober – 2016

Iedere maand verschijnen er talloze internationale apps, maar ook in Nederland worden continu apps en updates gemaakt. In dit maandelijkse overzicht zetten we de best Nederlandse apps van oktober op een rij.

Always Hello

Banda B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Hou je adresboek altijd up-to-date met Always Hello. De app heeft als doel een wereld te creëren ‘waarin contactgegevens altijd kloppen’. Nooit meer een mailtje dat teruggestuurd wordt omdat het adres is verouderd. Je houdt zelf bij wat een ander voor informatie over je heeft, zodat je altijd bereikbaar voor hen bent. Dat doe je door in de app allerlei vakjes in te vullen met bijvoorbeeld je mailadres en je telefoonnummer. Of Always Hello een succes wordt, is de vraag, want daarvoor heeft de app veel gebruikers nodig.

Rusty Lake: Roots

Rusty Lake

€ 3,49 via App Store

Er is een nieuw deel in de Rusty Lake-serie met de nieuwe subtitel Roots. De Amsterdamse ontwikkelaar brengt een nieuw point-and-click-avontuur met 33 levels en vertelt een spannend verhaal. Je volgt James Vanderboom wiens leven op zijn kop wordt gezet als hij een speciaal zaadje plant in de tuin van een geërfd huis. De spookachtige sfeer komt ook in deze game weer mooi uit de verf en is perfect om rond Halloween te spelen.

KLM Media

KLM Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De nieuwe KLM Media-app maakt voortaan alle kranten beschikbaar om digitaal te lezen. Handig als je op reis gaat en je zoekt nog leesmateriaal. Vierentwintig uur voordat je vertrekt kun je kranten lokaal op je iPhone of iPad opslaan, zodat je ze in de lucht – waar vaak geen internet is – kunt lezen. Afhankelijk van hoe je vliegt het je maximaal 13 kranten tot je beschikking. KLM onderzoekt ook mogelijkheden om films en series toe te voegen aan de app.


In augustus kwam Florin uit. Met de Nederlandse app kun je gemakkelijk geld overmaken naar frienden en familie. Nu is het ook mogelijk om te betalen via een telefoonnummer. Stuur degene van wie je geld krijgt een berichtje en hij of zij kan direct via de app of iDeal betalen. Deze update maakt het nog simpeler om elkaar te betalen, zelfs als je de IBAN van anderen niet weet.

DayMate

Script B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

DayMate wil meer bieden dan een gewone todo-app. De app helpt je met structuur aanbrengen in de dag, door overzicht te bieden met grote koppen en iconen. Je voegt voornamelijk herhalende taken en afspraken toe, waarmee het echt bedoeld is om orde te scheppen in chaotisch leven. Ook voor autistische gebruikers moet dit een uitkomst zijn.


Aan muziekdiensten geen gebrek, maar het Nederlandse Popped denkt een idee te hebben waarmee het bestaansrecht claimt. De dienst probeert namelijk te voorspellen waar de luisteraar naar wil luisteren, op basis van je stemming. In het begin leert de muziekdienst je smaak kennen, na een tijdje moeten de suggesties steeds beter op maat zijn. Popped kost 5 ueor per maand, maar is de eerste maand gratis te proberen. Specifieke nummers kun je niet opzoeken, je moet het doen met wat de dienst je geeft.

Lees ook de beste Nederlandse apps van september!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu