5 iPhone-apps om slecht weer voor te zijn
Roel van Hout

Door het sterk wisselende weer is het kiezen van een gepaste outfit momenteel een behoorlijke opgave. Voor wie al zonder jas of paraplu de deur uit wil – en daarbij niet het risico wil lopen een nat pak te halen – zetten we 5 handige iPhone-apps met het weer op een rijtje.

Druppel laat op basis van je locatie steeds voor de komende twee uur zien wanneer en hoe hard het gaat regenen. In de app is niets in te stellen: je kunt daardoor alleen het weer op de plek waar jij je bevindt in de gaten houden. Dit maakt de Druppel iPhone app met name handig voor wie tussen regenbuien door wil lopen of fietsen; voor verder vooruit plannen is de app minder geschikt.

De Buienradar iPhone app is een andere app die handig is om het weer van het moment in de gaten te houden. In beeld verschijnt een kaartje van Nederland, waar (in het geval van regen) buien als blauwe vlekken overheen glijden. Omdat Buienradar ook satellietfoto’s kan laten zien, is ook gemakkelijk na te gaan hoe bewolkt of zonnig het op de huidige locatie of plek van bestemming is.

Weathercube - Gestural Weather

Appsuperb

5 (8 reviews)
Gratis via App Store

WeatherCube combineert het simpele uiterlijk van Druppel met de functionaliteit van Buienradar. We hebben eerder een review geschreven over de WeatherCube iPhone app. Zes blokjes bieden een handig overzicht van alles wat je over het weer wil weten: helderheid, temperatuur, windkracht, aantal millimeters regen, percentage bewolking en luchtvochtigheid. Door op de blokjes te tikken en ze te verschuiven kun je wisselen tussen dagen en dagdelen.

Yahoo Weer

Yahoo

8 (27 reviews)
Gratis via App Store

Yahoo Weather is nog zo’n app die een simpele interface combineert met gedetailleerde informatie over het weer. De Yahoo weer app laat de app foto’s van locaties naar keuze, de huidige temperatuur en ook de weersverwachting, details over het weer, een kaart, de neerslag, wind en luchtdruk en de stand van de zon en maan zien.

Buienalarm

Franklin van Velthuizen

8 (5 reviews)
Gratis via App Store

Buienalarm is een ontzettend handige app om voor de komende twee uur te weten hoeveel neerslag er op je hoofd valt, mocht je de buitenwereld durven te trotseren. De Buienalarm app voor de iPhone laat je maximaal drie locaties invullen en geeft bij die drie plekken een overzichtelijke tabel met regenverwachting. Zo weet je precies wanneer je die trip van de stad naar je huis moet maken.

→ Bekijk ook ons overzicht met de beste weer apps voor je iPhone!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.