5 fijne veranderingen in het nieuwe Foursquare

Rutger Otto
7 augustus 2014, 13:31
3 min leestijd
5 fijne veranderingen in het nieuwe Foursquare

De locatie-app Foursquare heeft een complete make-over gekregen. De app gaat helemaal terug naar de roots, maar voelt gloednieuw. Deze vijf dingen zijn allemaal veranderd in de nieuwe app.

Lees verder na de advertentie.

1. Design

Wat als eerste opvalt, is het nieuwe design. Foursquare heeft de huisstijl veranderd. Dat is meteen te merken aan het nieuwe icoon, dat niet meer blauw, groen en wit is, maar een grijswitte achtergrond heeft met een roze F: het nieuwe logo. Ook de app zelf is totaal vernieuwd. Zo zijn de menu’s van donkere kleuren voorzien en maakt Foursquare meer gebruik van plaatjes en foto’s dan voorheen, toen de plattegrond van de stad een grote rol speelde.

2. Persoonlijke gids

foursquare

Foursquare gaat met de nieuwe app terug naar waar het oorspronkelijk voor stond: nieuwe plekken ontdekken. Bij het opstarten van de vernieuwde app, word je gevraagd om dingen aan te tikken waar je van houdt, zoals pizza, wijn, livemuziek, romantische plekken of tequila. Als je vervolgens op zoek gaat naar een toffe plek bij jou in de buurt om bijvoorbeeld iets te gaan eten, houdt de app rekening met wat je hebt ingevuld.

Op die manier krijg je suggesties op maat en werkt Foursquare echt als een persoonlijke gids, zeker in een onbekende stad. Hiermee heeft de app meteen een streepje voor op Yelp, die ook nieuwe locaties aanbeveelt, maar op minder persoonlijke wijze.

3. Categorieën en filters

Er staan nog steeds generieke lijstjes in Foursquare, zoals ‘food places nearby’, maar als je jezelf meer blootgeeft aan de app, worden de suggesties beter. Zo krijg je categorieën met verschillende scenario’s, zodat je voor moment of zelfs gevoel een locatie krijgt toegewezen die daarbij past. Daarnaast zijn de filters aangepast. Nog steeds kun je op prijs selecteren, maar dit maal gaan de filters verder: bijvoorbeeld door alleen plekken te tonen waar honden mee naar binnen mogen of waar wifi beschikbaar is.

4. Niet meer inchecken

foursquare 3

Foursquare biedt geen mogelijkheid meer om in te checken op locatie. Die functie werd pas geleden afgesplitst in een andere app. Bij Swarm kun je nu inchecken, met Foursquare ontdek je nieuwe plekken, zo ligt de verhouding nu. Toch werken beide apps nog samen. “Je Swarm check-ins houden Foursquare op de hoogte van plaatsen die je tof vindt, maar je locatie wordt niet bekendgemaakt via Foursquare”, staat te lezen in de app.

In Foursquare zijn nog wel sporen van Swarm te vinden. Als je meer informatie over de plek opent, kun je meteen inchecken via Swarm. Via het bij-icoontje wordt je dan naar de app van Swarm gebracht, waarna je vrienden meteen kan laten weten waar je bent.

5. Nieuwe locatie pagina’s

De afzonderlijke pagina’s van plekken zijn eveneens van een update voorzien. Zo check je meteen waar op de kaart het is te vinden en wordt de informatie gestructureerd onder elkaar weergegeven. Ook is niet meer te zien wie er nog meer op de betreffende locatie is. Natuurlijk kun je een plek opslaan en delen, maar belangrijker is het achterlaten van een review, zodat anderen een betere indruk van de locatie krijgen.

Foursquare beter dan ooit

De update doet Foursquare duidelijk goed. Terug naar de roots, maar beter dan ooit, dankzij de persoonlijke aanbevelingen. Je downloadt de app gratis voor iOS 7 of nieuwer. Voor installatie is 26,4MB aan vrije opslagruimte nodig.

→ Toe aan een andere locatie-app? Wij zetten zes alternatieven op een rij.

Foursquare City Guide

Foursquare Labs, Inc.

Gratis via App Store

Foursquare City Guide
Foursquare City Guide
Foursquare City Guide
Foursquare City Guide
Foursquare City Guide
Foursquare City Guide
Foursquare City Guide
Foursquare City Guide
Foursquare City Guide
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu