Deze 5 apps (plus 1 bonus) helpen met de opvoeding van je kinderen

Rutger Otto
1 juli 2014, 15:44
4 min leestijd
Deze 5 apps (plus 1 bonus) helpen met de opvoeding van je kinderen

Een nieuw reclamefilmpje van Apple draagt de titel ‘Parenthood’ en toont hoe je de iPhone kan gebruiken als hulpmiddel om je kinderen op te voeden. In het filmpje komen een aantal opvoeding apps en producten voorbij, iPhoned ligt de vijf beste uit.

Lees verder na de advertentie.

Withings WithBaby

Withings

Gratis via App Store

Als je baby ligt te slapen, is het een fijn idee dat je altijd even kunt kijken hoe het met hem gaat, zelfs vanaf je iPhone. Withings WithBaby is een app die bij de Withing Smart Baby Monitor hoort. Die is met een adviesprijs van 249,95 euro overigens vrij duur.

Daar krijg je dan wel iets voor terug. Namelijk, altijd toezicht op je kind. Zo kun je tijdens het werk checken of je baby nog slaapt, terwijl de babysitter thuis een oogje toeknijpt. Of geef opa en oma toegang tot de camera, zodat ze hun kleinkind vaker kunnen zien.

De monitor registreert geluid en zelfs in het donker heb je helder beeld. Verder kun je de luchtvochtigheid en temperatuur in de gaten houden. Je kan instellen dat de app een melding geeft na bijvoorbeeld een aantal seconden geluid, na een aantal seconden beweging of temperaturen en luchtvochtigheid die buiten bepaalde grenzen treden.

MyTeeth • Lisa

Vogelbusch & Co

€ 0,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Tandenpoetsen kan nog wel eens een onplezierige bezigheid voor kinderen zijn. Hoe leer je ze nou tandenpoetsen op een leuke manier? De app MyTeeth biedt uitkomst.

De app werkt met geinige cartoonpersonages die altijd premier hebben met tandenpoetsen. Ze helpen je kind om de juiste snelheid van poetsen aan te houden en om het drie minuten vol te houden. Daarnaast leert de app om alle plekken in de mond mee te nemen.

Wemo

Belkin International, Inc.

Gratis via App Store

Ligt de baby eindelijk te slapen in je armen, dan wil je niet het risico lopen hem te wekken. Maar het ligt staat nog aan en de tv maakt herrie. Om niet op te hoeven staan. De WeMo Switch van Belkin (49,99 euro) is een oplossing die past binnen het Smart Home-idee.

Met bijhorende iPhone-app kun je op afstand bijvoorbeeld het licht of de tv aan- of uitzetten. Ook kun je tijden instellen waarbij dat automatisch gebeurt. Daarnaast werkt de Switch ook met beweging, waardoor je in kan stellen dat het licht aan gaat wanneer je de kamer binnenloopt.


Als je vermoedt dat je kind ziek wordt of koorts heeft, dan kun je dat uiteraard ook
meten met je iPhone. Wat je nodig hebt is een Kinsa Smart Thermometer, die je voor nog geen 20 dollar kan bestellen. Je kunt de thermometer in de koptelefoonaansluiting teken om verbinding te maken.

Met een app kun je de informatie vervolgens aflezen. Kinsa geeft vervolgens advies over wat je moet doen en waarschuwt bij serieuze symptomen. Stelt de app je gerust, maar heb je toch het gevoel dat het niet goed gaat met je kind, dan kun je vanuit de app de dokter bellen.

Daarnaast kun je met de app de gezondheid van de omgeving checken, dankzij ‘health weather’. Zo kun je zien of er ziekte heerst. Door een gebruikersprofiel aan te maken kun je de temperatuur van je kids over een langere periode bijhouden om de gezondheid in de gaten te blijven houden.

DRAWNIMAL by YATATOY

YATATOY

€ 2,49 via App Store

Leren, plezier en creatief denken gaan hand in hand met de app Drawnimal. Kinderen leren met de app het alfabet door bij elke letter een dier te tekenen. Het scherm van de iPhone toont in volledig scherm (een gedeelte van) de kop van een dier. Leg je telefoon op een vel papier en kinderen kunnen het dier afmaken door om de telefoon heen te tekenen.

Zo leren ze meteen out-of-the-box te denken. Met leuke animaties worden kinderen uitgedaagd om meteen ook het alfabet te leren. Er zijn meer dan dertig verschillende dieren in de app te vinden, met allemaal eigen geluiden.

Bonus: FaceTime

Als je als ouder veel van huis bent, kun je natuurlijk je kinderen spreken door ze even te bellen, maar FaceTimen is zoveel leuker omdat je ze dan kan zien – en zij jou. Het enige wat jij en je kinderen nodig hebben is een goede wifi-verbinding.

Woon je ver van opa en oma vandaag, dan komt FaceTime uiteraard ook daarvoor van pas. FaceTime is volledig gratis en is geïntegreerd in de telefoon-app van de iPhone.

Bekijk ook de advertentie van Apple: Parenthood.
https://www.youtube.com/watch?v=fmTpgSMJ96c

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu