5 kleurrijke apps voor je iPhone 5C

Roel van Hout
11 november 2013, 13:24
2 min leestijd
5 kleurrijke apps voor je iPhone 5C

Laten we eerlijk zijn: iOS 7 komt toch het beste tot zijn recht op de felgekleurde iPhone 5C. Hierbij 5 kleurrijke apps die je iPhone 5C tot een explosie aan kleuren maken!

Natuurlijk zijn er altijd al apps die altijd al felgekleurd waren, maar er zijn ook ontwikkelaars die inspelen op de behoefte van iPhone 5C bezitters om hun telefoon ook aan de voorkant kleurrijk te maken. Hieronder een kleine mix van oude en nieuwe kleurrijke apps voor je iPhone 5C!

Pivvot

Fixpoint Productions Ltd.

€ 3,49 via App Store

Als er één game is die gemaakt lijkt voor je iPhone 5C, is het Pivvot. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat-ie al wel wat langer uit is, maar  hij komt toch echt het best tot zijn recht op Apple’s gekleurde iPhone. In het spel speel je een balletje dat over een lijn wordt voortgetrokken door een kleurrijke omgeving. Door links en rechts te tappen kun je obstakels ontwijken. Het klinkt wat abstract, maar is zeer verslavend, niet in de laatste plaats door de geweldige muziek.

Je zult waarschijnlijk al wel gemerkt hebben dat je favoriete achtergrond op iOS 6 toch net iets minder goed uit de verf komt onder iOS 7. In dat geval zijn er gelukkig genoeg oplossingen: je kunt óf een van Apple’s met iOS 7 geleverde achtergronden kiezen, óf er zelf een maken. Met Grad zorg je ervoor dat felgekleurde achtergronden gradueel (vandaar de naam) lichter of donkerder worden naar boven of beneden.

Lees verder na de advertentie.

Blur - Maak eigen achtergronden

Enormous

€ 1,09 via App Store

iOS  7 is niet alleen felgekleurd, maar ook op veel plekken doorzichtig, wat hetgeen dat er achter te zien is, vaag maakt. Mocht je een vrolijk-gekleurde achtergrond ditzelfde effect mee willen geven, gebruik dan Blur: hiermee kun je iedere gewenste afbeelding vervagen tot een niveau dat jou aanspreekt.

Parallax Wallpapers & Backgrounds

Mouluda Sohany

Gratis via App Store

Het parallax-effect is nog zo’n vernieuwing die met iOS 7 meekwam. Door je iPhone te kantelen, lijkt het alsof je achter je app-iconen kunt kijken. Dat werkt niet met alle soorten achtergronden, maar Parallax Wallpapers biedt een aardige gratis verzameling van plaatjes die daar bij uitstek voor geschikt zijn.

Tick - Customizable To-Do, Reminders, Sync

Taphive GmbH

€ 3,99 via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Tick doet alles wat een to do-app moet doen: je kunt meerdere lijstjes met opdrachten maken. Elke categorie opdrachten kent een eigen kenmerkend icoon: er is onder meer een winkelwagentje voor boodschappen, een pakje voor aan te schaffen cadeautjes en een pan voor recepten. De app kent een dag- en nachtmodus: met name overdag, als de iconen zwart zijn en de achtergrond per categorie verschillend maar felgekleurd, is Tick de ultieme to do-app voor je iPhone 5C!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's