5 nieuws apps voor je iPhone die je niet mag missen

Roel van Hout
5 juni 2013, 18:19
2 min leestijd
5 nieuws apps voor je iPhone die je niet mag missen

De nieuwe RTL Nieuws app probeert alles over het laatste nieuws in één overzicht te bundelen. Een frisse aanpak, maar snel een nieuwsoverzicht checken is er daardoor niet meer bij. Met de volgende 5 iPhone nieuws apps lukt dat wat makkelijker.

Lees verder na de advertentie.


De NOS app wordt door sommigen vervloekt omdat hij vrij vaak pushnotificaties uitstuurt – ook bij kleiner nieuws – maar die zijn uit te zetten. Wat dan overblijft is een app die overzichtelijk het laatste nieuws, sportnieuws, weer en de laatste uitzendingen in verschillende menu’s aanbiedt. Elk nieuwsbericht is, indien mogelijk, van foto’s, audio en/of video voorzien.


De Nu.nl app doet hetzelfde, maar met – begrijpelijk – minder beeldmateriaal. De app laat je zelf bepalen welke nieuwscategorieën je als snelkoppelingen instelt. Dus als je economisch nieuws wat minder interessant vindt, is dit met een paar tikken te vervangen door bijvoorbeeld de roddelrubriek of berichten over wetenschap.

Reuters News

Thomson Reuters

Gratis via App Store

De Reuters app is Engelstalig, maar wie over die drempel heenstapt zal daar geen spijt van krijgen. De app laat net als de vorige apps het belangrijkste nieuws onder elkaar zien. Als je meer over een bepaald onderwerp wil weten, sleep je de titel van een nieuwsbericht naar links; vervolgens verschijnt er een nieuw overzicht met vergelijkbare berichten.

BBC News

BBC Worldwide

Gratis via App Store

Ook de BBC News app is Engelstalig, maar eveneens de moeite van het uitproberen zeker waard. De app biedt een overzicht van de belangrijkste nieuwsverhalen aan, maar net als bij de Nu.nl app kun je zelf categorieën kiezen. Pluspunt ten opzichte van de Nu.nl app is dat de app, net als de NOS app, veel beeld en geluid bevat.


De Associated Press app is ook in het Engels, maar biedt net als de andere apps een helder overzicht. Voordeel van de app is dat je er zowel – tot op een zeker niveau – lokaal als globaal nieuws mee kan volgen. Veel media leunen voor hun nieuws op persbureaus als Associated Press en Reuters, waardoor deze vaak het snelst zijn.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's