5 nieuws apps voor je iPhone die je niet mag missen
Roel van Hout

De nieuwe RTL Nieuws app probeert alles over het laatste nieuws in één overzicht te bundelen. Een frisse aanpak, maar snel een nieuwsoverzicht checken is er daardoor niet meer bij. Met de volgende 5 iPhone nieuws apps lukt dat wat makkelijker.

NOS (AppStore Link) NOS
Ontwikkelaar: Nederlandse Omroep Stichting
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

De NOS app wordt door sommigen vervloekt omdat hij vrij vaak pushnotificaties uitstuurt – ook bij kleiner nieuws – maar die zijn uit te zetten. Wat dan overblijft is een app die overzichtelijk het laatste nieuws, sportnieuws, weer en de laatste uitzendingen in verschillende menu’s aanbiedt. Elk nieuwsbericht is, indien mogelijk, van foto’s, audio en/of video voorzien.

NU.nl (AppStore Link) NU.nl
Ontwikkelaar: Sanoma Digital The Netherlands B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De Nu.nl app doet hetzelfde, maar met – begrijpelijk – minder beeldmateriaal. De app laat je zelf bepalen welke nieuwscategorieën je als snelkoppelingen instelt. Dus als je economisch nieuws wat minder interessant vindt, is dit met een paar tikken te vervangen door bijvoorbeeld de roddelrubriek of berichten over wetenschap.

Reuters News (AppStore Link) Reuters News
Ontwikkelaar: Thomson Reuters
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

De Reuters app is Engelstalig, maar wie over die drempel heenstapt zal daar geen spijt van krijgen. De app laat net als de vorige apps het belangrijkste nieuws onder elkaar zien. Als je meer over een bepaald onderwerp wil weten, sleep je de titel van een nieuwsbericht naar links; vervolgens verschijnt er een nieuw overzicht met vergelijkbare berichten.

BBC News (AppStore Link) BBC News
Ontwikkelaar: BBC Worldwide LTD
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Ook de BBC News app is Engelstalig, maar eveneens de moeite van het uitproberen zeker waard. De app biedt een overzicht van de belangrijkste nieuwsverhalen aan, maar net als bij de Nu.nl app kun je zelf categorieën kiezen. Pluspunt ten opzichte van de Nu.nl app is dat de app, net als de NOS app, veel beeld en geluid bevat.

AP Mobile - Breaking Local, National & Global News (AppStore Link) AP Mobile - Breaking Local, National & Global News
Ontwikkelaar: The Associated Press
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

De Associated Press app is ook in het Engels, maar biedt net als de andere apps een helder overzicht. Voordeel van de app is dat je er zowel – tot op een zeker niveau – lokaal als globaal nieuws mee kan volgen. Veel media leunen voor hun nieuws op persbureaus als Associated Press en Reuters, waardoor deze vaak het snelst zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.