Meten is weten: 5 goede quantified self apps

14 januari 2014, 19:56
2 min leestijd
Meten is weten: 5 goede quantified self apps

Quantified self: het is een modieuze term voor het bijhouden van je dagelijkse ritme en bezigheden. Je iPhone maakt het, in combinatie met verschillende apps, steeds makkelijker om dat te doen. Met de volgende quantified self apps kom je in ieder geval een heel eind!

Quantified self dient ter vergroting van de zelfcontrole. Door in kaart te brengen hoeveel je eet, slaapt, drinkt en beweegt kun je immers bepalen of je er een gezonde leefstijl op nahoudt. We zetten daarom 5 goede quantified self apps op een rij, om daar een begin mee te maken!

5 goede quantified self apps

Sleep Cycle - Sleep Tracker

Sleep Cycle AB

Gratis via App Store

Lees verder na de advertentie.

Goed slapen draagt bij aan een goede gezondheid. Start Sleep Cycle op als je gaat slapen, en leg je iPhone bij je in bed – bij voorkeur naast je kussen. De app meet vervolgens niet alleen hoe lang je slaapt, maar kan aan de hand van bewegingssensoren ook uitkienen wanneer je het meest beweegt – en dus het minst diep slaapt. Alles wordt vervolgens inzichtelijk gemaakt in een mooie tabel.

Moves

ProtoGeo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met de Moves app hou je heel nauwkeurig bij hoeveel je beweegt – en hoeveel je nog moet om je dagelijkse quotum te halen. Zeker als je een iPhone 5S hebt, is deze app zeer aan te raden omdat hij goed gebruikt maakt van de M7 bewegingssensor.

Happiness Mood Journal

Good To Hear

€ 2,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Ook goed om bij te houden: je gemoedstoestand! Aan Happiness geef je dagelijks door hoe je je voelt. De app maakt daar dan een overzicht van. Natuurlijk is het aardig om te weten hoe je je een half jaar geleden voelde, maar de app geeft een goed argument waarom het ook nuttig is: je kunt op die manier nagaan of bepaalde keuzes goed hebben uitgepakt. Zo niet, dan kun je het in het vervolg anders doen.

Cardiio: Hartslagmeter

Cardiio, Inc.

Gratis via App Store

Cardiio doet iets heel aparts: het meten van je hartslag met een camera! We hebben het zelf niet kunnen testen wegens gebrek aan een fysieke hartslagmeter, maar volgens online reviews zijn de resultaten van Cardiio verbazingwekkend accuraat. De camera aan de voorkant van je iPhone meet aan de hand van de hoeveelheid licht die op je gezicht weerkaatst wat je hartslag is. Dit kun je met het blote oog niet zien, maar wel met een camera. Resultaten worden keurig per dag bijgehouden!

Argus Stappen Calorieën Teller

Azumio Inc.

Gratis via App Store

Er zijn ook apps die bovenstaande zaken combineren: Argus is er daar één van. De app houdt bij hoeveel stappen je zet, hoe lang je slaapt, hoeveel water je drinkt.. enzovoort. Argus doet dat net zo goed als bovenstaande apps, dus het hangt van je eigen voorkeur af of je per onderwerp een speciale app wil gebruiken, of liever alles ineen hebt.

→ Bekijk ook ons overzicht met de beste gratis iPhone afval apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu