5 goede gezondheid apps voor je iPhone

Roel van Hout
25 december 2013, 15:39
2 min leestijd
5 goede gezondheid apps voor je iPhone

Als je plannen hebt om af te vallen – of niet aan te komen – is kerst voor de meesten een moeilijk periode. Met de volgende 5 gezondheid apps voor je iPhone kun je proberen de controle over je gezondheid én gewicht te bewaren!

Van belang voor een goede gezondheid is natuurlijk niet te veel eten, maar ook regelmatig slapen en veel bewegen dragen daar zeker aan bij.

5 goede gezondheid apps

Mijn Eetmeter

Voedingscentrum

Gratis via App Store

Het kan geen kwaad om een beetje in de gaten te houden wat je allemaal eet. Dat is, als je het bij elkaar optelt, vaak veel meer dan je denkt. In de Eetmeter app vul je heel gemakkelijk in wat je gegeten hebt, waarna berekend wordt – ook zonder internetverbinding – of je het misschien iets rustiger aan moet doen. Of juist meer mag eten. De app heeft een ingebouwde BMI-meter.

Lees verder na de advertentie.

BMI Calculator

Data Supply

Gratis via App Store

Geen zin om dat zo nauwgezet bij te houden? Gelukkig zijn er ook losse BMI-meters in de App Store beschikbaar. Vul je lengte en je gewicht in, en de app zal voor je uitrekenen of je een gezond BMI hebt.

Sleep Cycle - Sleep Tracker

Sleep Cycle AB

Gratis via App Store

Naast dat het belangrijk is om controle te hebben over wat je eet, draagt goed slapen ook bij aan een goede gezondheid. Start Sleep Cycle op als je gaat slapen, en leg je iPhone bij je in bed – bij voorkeur naast je kussen. De app meet vervolgens met de bewegingssensoren wanneer je het meest beweegt – en dus het minst diep slaapt – en zal je dan pas wakker maken.

Moves

ProtoGeo

Gratis via App Store

En dan is er natuurlijk nog de noodzaak om genoeg te bewegen. Met de Moves app hou je heel nauwkeurig bij hoeveel je beweegt – en hoeveel je nog moet om je dagelijkse quotum te halen. Zeker als je een iPhone 5S hebt, is deze app zeer aan te raden omdat hij goed gebruikt maakt van de M7 bewegingssensor (waar we ook een overzicht van goede apps voor maakten).

7 Minute Workout

Bytesize

Gratis via App Store

Zoek je iets meer uitdaging, dan kun je ook met de 7 Minute Workout app een dagelijkse training uitvoeren. De gratis app bevat alle gangbare oefeningen. Je kunt zelf bepalen welke je doet, en hoe lang het interval tussen onderdelen van een oefening moet zijn.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's