De 5 beste videobewerking-apps voor iOS
Rutger Otto

De nieuwe iPhones hebben betere camera’s dan ooit. Niet alleen voor foto’s, ook voor video’s. Met een groter scherm heb je niet alleen beter zicht op wat je filmt, ook bewerken wordt gemakkelijker. Dit zijn 5 videobewerking apps waarmee je jouw filmpjes nog strakker maakt.

iMovie

Apple

8 (261 reviews)
Gratis via App Store

iMovie is de videobewerking app van Apple zelf. Deze app maakt het voor beginnelingen enorm makkelijk om verschillende filmbeelden aan elkaar te plakken om er een lange video van te maken. Daarnaast kun je de diepte in met titelkaarten en toevoeging van muziek, voice-overs en foto’s. Een simpele, maar uitgebreide app die niet mag ontbreken bij mensen die houden van filmpjes maken.

Download iMovie in de App Store (gratis)

MoviePro : Video Recorder

Deepak Sharma

10 (1 reviews)
€ 6,99 via App Store

Met MoviePro neem je filmpjes op die het maximale uit de iPhone (6) camera halen. Filmmakers kunnen opnemen in 3K-resolutie (3072 x 1728) met 30 frames per seconde op de iPhone 5S en in een nog hogere bitrate op de nieuwe iPhones. Met de bewerkingsopties kun je gemakkelijk beelden achter elkaar zetten of bijvoorbeeld een deel van de video in slowmotion zetten.

Download MoviePro in de App Store (6,99 euro)

Kinomatic - Pro Video Camera

infoding.com

9 (2 reviews)
€ 4,49 via App Store

Ook Kinomatic is een app waarmee je zowel opneemt als bewerkt. De interface is lekker simpel, waardoor iedereen er al snel mee overweg kan om de mooiste video’s in elkaar te zetten. Daarnaast werkt Kinematic ook nog eens snel, zodat je gemakkelijk kan schuiven in de volgorde van ‘scènes’. Het is eveneens mogelijk om de audio-invoer veranderen.

Download Kinomatic in de App Store (4,49 euro)

Videon

Lucky Clan

€ 5,49 via App Store

Videon biedt tijdens het filmen verschillende mogelijkheden, waarmee je bijvoorbeeld resoluties kan kiezen. Daarnaast heeft de app een scrollwieltje, waarmee je gemakkelijker kan inzoomen dan in de standaard camera-app van de iPhone. In de editor kun je wat simpele aanpassingen maken. Zo kun je kleuren en belichting aanpassen en delen van je video laten versnellen.

Download Pokémon GO in de App Store (5,49 euro)

Pinnacle Studio Pro

Corel Inc.

6 (7 reviews)
€ 13,99 via App Store

Het is de duurste app van het lijstje, maar deze app is dan ook echt voor mensen die meer willen dan ze met iMovie kunnen doen. Pinnacle Studio is een gevestigde naam als het gaat om videobewerking en pakt ook op iOS uit. Zo kun je beelden over elkaar monteren en verschillende audiosporen onder je video zetten. Natuurlijk is het ook mogelijk om titelkaarten en andere teksten toe te voegen en kun je andere media importeren. Het renderen duurt wel wat langer en voor sommige effecten zijn extra in-app aankopen nodig.

Download Pinnacle Studio Pro in de App Store (13,99 euro)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.