Volg het nieuwe seizoen van Game of Thrones met deze 5 apps
Redactie

Het zesde seizoen van Game of Thrones is gisteravond in de VS van start gegaan en beleeft vanavond zijn vuurdoop in de Benelux. Met deze vijf apps voor iOS ben en blijf je helemaal op de hoogte van de hitserie.

Game of Thrones-apps voor iOS

In de App Store zijn genoeg toffe apps te vinden die gelinkt zijn aan Game of Thrones. Na een jaar wachten is het begrijpelijk dat je een opfrisser nodig hebt om alle theorieën en verhaallijnen te herinneren. Met het volgende lijstje blijf je op de hoogte van alle ins en outs van de populaire tv-serie, maar kun je ook de afleveringen bekijken.

1. HBO GO

Met een HBO-abonnement kun je door de HBO GO-app ook alle officiële content op je iOS-toestel bekijken. Het nieuwe seizoen van Game of Thrones is uiteraard te bekijken via de applicatie. Naast alle series en films voorziet HBO GO je van relevante achtergrondinformatie over de content, zoals de acteurs en wat andere kijkers van de afleveringen vinden.

De HBO GO-app is een extensie van de officiële HBO-zender. Als je nog niet geabonneerd bent op HBO, kun je dit via je provider aanvragen. Houd er rekening mee dat de maandprijs per aanbieder verschilt.


2. Game of Thrones

De officiële Game of Thrones-game is gemaakt door Telltale, bekend van de populaire The Walking Dead-reeks. Het verhaal speelt zich af in dezelfde wereld als de tv-serie, maar volgt een andere verhaallijn. In de iOS-game volg je House Forrester, een familie die wel terug te vinden is in de boekenreeks van Game of Thrones, maar niet in de tv-serie is verschenen.

Het spel is een point-and-click-game, waarin je voornamelijk bezig bent om de wereld te verkennen door op objecten te tikken en te praten met personages. Regelmatig sta je voor lastige keuzes, waarbij vaak het leven van je eigen karakter op het spel staat. De eerste aflevering van het spel is gratis, daarna betaal je per episode 1,99 euro.

Game of Thrones - A Telltale Games Series

Telltale Inc

7 (27 reviews)
Gratis via App Store

3. BaconReader

De officiële Reddit-app voor iOS bestaat al een tijdje, maar is nog steeds niet beschikbaar in de Benelux. Met BaconReader krijg je alsnog Reddit op je iOS-apparaat. Reddit beschikt over veel pagina’s die geheel gewijd zijn aan tv-series, waaronder Game of Thrones natuurlijk. In de subreddit worden verhaallijnen uitgelegd, discussies gehouden en nog veel meer.

Ook als je nog niet helemaal bij bent in de serie, kun je gerust de Game of Thrones-pagina bekijken. Er zijn namelijk speciale ‘No Spoiler’-pagina’s te vinden. Verder kun je zoeken naar specifieke episode-pagina’s waar je relevante achtergrondinformatie vindt.

BaconReader for Reddit

OneLouder

9 (4 reviews)
Gratis via App Store

4. Game of Thrones Guide

Na seizoenen is het niet gek als je je niet meer alle verhaallijnen van Game of Thrones kunt herinneren. De Game of Thrones Guide-app helpt je om weer helemaal up-to-date te zijn van de hitserie. In de gids staan honderden personages uitgelegd, is er een interactieve map aanwezig en meer dan 300 exclusieve foto’s om te bekijken.

De app leent zich voor zowel het boek als de tv-serie. Ook is er een speciale anti-spoilerknop aanwezig, zodat het boek je niets verklapt. De Game of Thrones Guide is gratis te downloaden in de App Store, maar voor alle content moet je alsnog de portomonnee trekken.

George R. R. Martin’s A World of Ice and Fire – A Game of Thrones Guide

Penguin Random House LLC NY

10 (7 reviews)
Gratis via App Store

5. Play. van KPN

Met KPN Play voor iOS krijg je naast de 23 populairste tv-zenders ook de beschikking over al je favoriete series, films en tv-programma’s On Demand. Als je de applicatie nu installeert, heb je de eerste maand kosteloos toegang tot alle content, waaronder Game of Thrones van HBO.

Je hoeft niet in het bezit te te zijn van een KPN-abonnement om de dienst te kunnen gebruiken. Door de gratis proefmaand kun je in ieder geval van de eerste vier Game of Thrones-afleveringen van seizoen 6. Wil je na de proeftijd KPN Play blijven gebruiken, dan betaal je maandelijks 11,99 euro voor de dienst. Daarmee verzeker je jezelf ervan dat je het hele seizoen van Game of Thrones via de app kunt zien.
DownloadenKPN Play   Home

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.