Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Volg het nieuwe seizoen van Game of Thrones met deze 5 apps

16 april 2019, 14:31
4 min leestijd
Volg het nieuwe seizoen van Game of Thrones met deze 5 apps

Het achtste seizoen van Game of Thrones is zondagavond in de Verenigde Staten van start gegaan en beleefde gisteravond zijn vuurdoop in de Benelux. Met deze vijf apps voor iOS ben en blijf je helemaal op de hoogte van de hitserie.

Lees verder na de advertentie.

Game of Thrones-apps voor iOS

In de App Store zijn genoeg toffe apps te vinden die gelinkt zijn aan Game of Thrones. Na bijna twee jaar wachten is het begrijpelijk dat je een opfrisser nodig hebt om alle theorieën en verhaallijnen te herinneren. Met het volgende lijstje van Game of Thrones-apps blijf je op de hoogte van alle ins en outs van de populaire tv-serie, maar kun je ook de afleveringen bekijken en zelfs GoT-games spelen.

1. Ziggo GO

Na het zevende seizoen van Game of Thrones is HBO Nederland gestopt, en worden HBO-series voortaan aangeboden door Ziggo. Met het juiste Ziggo-Abonnement kun je door de Ziggo GO-app ook alle officiële content op je iOS-toestel bekijken. Het nieuwe seizoen van Game of Thrones is uiteraard te bekijken via de applicatie. Naast alle series en films voorziet Ziggo GO je van relevante achtergrondinformatie over de content, zoals de acteurs en wat andere kijkers van de afleveringen vinden.

De Ziggo GO-app is een extensie van de aanbieder. Om ook Game of Thrones (via de app) te kunnen bekijken, dien je klant te zijn van Ziggo en het Movies & Series (X)L-pakket te hebben. Hiermee bekijk je alle films en series uit het HBO-aanbod.

Ziggo GO

Liberty Global Operations BV

Gratis via App Store

2. Game of Thrones

De officiële Game of Thrones-game is gemaakt door Telltale, bekend van de populaire The Walking Dead-reeks. Het verhaal speelt zich af in dezelfde wereld als de tv-serie, maar volgt een andere verhaallijn. In de iOS-game volg je House Forrester, een familie die wel terug te vinden is in de boekenreeks van Game of Thrones, maar niet in de tv-serie is verschenen.

Het spel is een point-and-click-game, waarin je voornamelijk bezig bent om de wereld te verkennen, door op objecten te tikken en te praten met personages. Regelmatig sta je voor lastige keuzes, waarbij vaak het leven van je eigen karakter op het spel staat. De eerste aflevering van het spel is gratis, daarna betaal je per episode 1,99 euro.

Game of Thrones - A Telltale Games Series

Telltale Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Reddit

Met de officiële Reddit-app voor iOS blijf je op de hoogte van alle details van de serie. Reddit beschikt over veel pagina’s die geheel gewijd zijn aan tv-series, waaronder Game of Thrones natuurlijk. In de Game of Thrones-subreddit worden verhaallijnen uitgelegd, discussies gehouden en nog veel meer.

Ook als je nog niet helemaal bij bent in de serie, kun je gerust de Game of Thrones-pagina bekijken. Er zijn namelijk speciale ‘No Spoiler’-pagina’s te vinden. Verder kun je zoeken naar specifieke episode-pagina’s waar je relevante achtergrondinformatie vindt.

Reddit

reddit

Gratis via App Store

4. Game of Thrones Guide

Na acht seizoenen is het niet gek als je je niet meer alle verhaallijnen van Game of Thrones kunt herinneren. De Game of Thrones Guide-app helpt je om weer helemaal up-to-date te zijn van de hitserie. In de gids staan honderden personages uitgelegd, is er een interactieve map aanwezig en meer dan 300 exclusieve foto’s om te bekijken.

De app leent zich voor zowel het boek als de tv-serie. Ook is er een speciale anti-spoilerknop aanwezig, zodat het boek je niets verklapt. De Game of Thrones Guide is gratis te downloaden in de App Store, maar voor alle content moet je alsnog de portemonnee trekken.

A World of Ice and Fire

Penguin Random House LLC NY

Gratis via App Store

5. Reigns: Game of Thrones

De toffe gameserie Reigns heeft ook een Game of Thrones-variant. In de stijl van Tinder moet je de Ijzeren Troon veroveren en waan je je volledig in Game of Thrones. Door te swipen maak je moeilijke beslissingen die je door de Zeven Koninkrijken leiden.

Met Reigns: Game of Thrones beleef je zo het indrukwekkende verhaal en de complexe relaties die ook in de serie zelf terugkomen, maar dan in een uitdagende spelvorm. Voor de afwisseling speel je af en toe een minigame: van steekspellen tot kroeggevechten. Dat alles terwijl de iconische GoT-soundtrack afspeelt.

Reigns: Game of Thrones

Devolver

€ 3,99 via App Store

Wil je naast deze Game of Thrones-apps een manier vinden om spoilers te ontwijken? Met een aantal handige tools kun je spoilers blokkeren op je iPhone en Mac. Check onze Netflix-tips voor april als je nog kijktips nodig hebt tussen de afleveringen door.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu