De 5 beste apps voor op de fiets

Zijn de fietskriebels al aangewakkerd dankzij de Tour de France? Als jij mooie routes gaat fietsen deze zomer, mogen deze vijf fiets apps in elk geval niet ontbreken op je iPhone.

SizeMyBike

La Pomme Chez Vous

5,6 (10 reviews)
€ 3,49 via App Store

size my bikeHeb je een racefiets, dan stel je hem voordat je de straat op gaat even in, zodat je ergonomisch het beste op je tweewieler zit. Dat is belangrijk, want zo voorkom je lichaamsklachten. In de app Size My Bike dien je zes lichaamsdelen op te meten: je lengte, de lengte van je been, torso, schouders, armen en voeten. Deze vul je in millimeters in op de app. Vervolgens krijg je precies te zien hoe je jouw fiets moet instellen, onder meer qua zadelhoogte en stuurafstand.

Cyclemeter - Cycling & Running

Abvio Inc.

8,6 (139 reviews)
Gratis via App Store

Ga je fietsen, dan wil je misschien alles over de rit bijhouden. Niet alleen de route, maar ook je snelheid, hoeveel calorieën je verbrand hebt en natuurlijk hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Dat kan allemaal met Cyclemeter GPS.

Je hoeft alleen je gewicht in de te vullen en de app toegang te geven tot je locatie, daarna kun je direct beginnen met fietsen. Cyclemeter GPS houdt in realtime bij hoeveel kilometer je achter de rug hebt en wat je snelheid is. Deze basale gegevens zijn gratis inbegrepen in de app. Wil je uitgebreider te werk gaan, dan kun je overstappen op ‘elite’. Die update kost 4,49 euro per jaar en vervolgens kun je de app onder meer koppelen aan maps, coaching aanvragen, trainingsplannen raadplegen en je fietstochten delen met sociale media.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Endomondo Sports Tracker

Endomondo.com

7,6 (340 reviews)
Gratis via App Store

Heb je liever een andere app om je fietsrit mee vast te leggen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Endomondo. Dat is één van de populairste sport tracking-apps die er bestaat en is niet alleen geschikt voor fietsen. Als je de app dus eens voor een hardlooprondje wil gebruiken kan dat ook.

Je dient alleen even in te loggen met Facebook of e-mail en je kunt aan de slag. Voor een rondje fietsen kun je kiezen voor een sportronde of een ‘transport’-ronde waarin je rustig aan doet. Net als Cyclemeter GPS legt ook Endomondo je snelheid, afstand en duur vast. Endomondo is iets socialer, dus je kan je fietsprestaties gemakkelijk delen met vrienden. Upgraden naar een premium-versie van de app is wel duurder dan bij Cyclemeter: 3,59 euro per maand of 26,99 euro per jaar.


Om van begin naar eindpunt te navigeren, kun je natuurlijk gewoon Google Maps gebruiken als je internet hebt. Maar ben je ergens in Frankrijk, dan ben je misschien aangewezen op een offline navigatie-app. ForeverMap 2 is dan een goede keuze. Je betaalt een keer 2,69 euro en vervolgens kun je alle landkaarten downloaden die je maar wilt. Deze zijn dan ook offline bruikbaar. Zo kom je altijd zonder problemen van punt A naar B met behulp van strakke kaarten.

Bike Doctor - Easy bike repair and maintenance

Nibble Apps Ltd

8 (2 reviews)
€ 5,49 via App Store

bike doctorHoe maak je je fiets schoon? Hoe weet je dat je remmen zijn versleten en wat moet je dan doen? Hoe verwissel je een band? Je kunt je fiets natuurlijk naar je fietsenmaker brengen om het antwoord te krijgen op die vraag – je kunt het de fietsenmaker meteen zelf laten doen. Maar waarom zou je, als je het ook zelf kan? Het enige wat je nodig hebt is de app Bike Doctor.

Deze app staat bomvol tips over fietsonderhoud. Stap voor stap word je met plaatjes begeleid als je aan je fiets gaat sleutelen of tweaken. Uitleg is helaas wel in het Engels.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.