5 auto apps die je rit slimmer en gemakkelijker maken

Rutger Otto
30 augustus 2014, 16:23
2 min leestijd
5 auto apps die je rit slimmer en gemakkelijker maken

Vanaf dit jaar brengt Apple iOS naar de eerste auto’s met CarPlay. Wil je daar niet op wachten, dan maak je jouw auto met je iPhone en de juiste auto apps al een stuk slimmer.

Lees verder na de advertentie.

Tanken met MKB Brandstof

MKB Ondernemers B.V.

Gratis via App Store

Dankzij de app Tanken met MKB Brandstof, zie je in één oogopslag waar de literprijzen het goedkoopst. Op een kaartje zie je de tankstations aangegeven. Een groene kleur betekent goedkoop tanken en de literprijs is meteen te bekijken. Erg handig. Zo check je altijd waar je in de buurt kan tanken, voor het minste geld.

EasyPark formerly Parkmobile

Parkmobile

Gratis via App Store

Er zijn verschillende Nederlandse apps die je assisteren met parkeren. Ook apps als Yellowbrick en ANWB Parkeren doen het goed, maar Parkmobile is misschien wel de beste app om te parkeren. De app werkt in enorm veel steden in Nederland en in een aantal Belgische plaatsen. Met Parkmobile schat je van tevoren in hoeveel parkeertijd je nodig hebt en je betaalt simpelweg met je iPhone, achteraf en per minuut. Met GPS zie je beschikbare parkeerlocaties op de kaart. Handig is ook dat de app al je parkeerkosten in een overzicht bijhoudt.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Als je van A naar B wil komen, is het handig als je een app hebt die de route voor je uitstippelt. Wat dat betreft blijft Google Maps nog steeds de onbetwiste koning. De kaartenapp van Google is zeer overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken, zodat het plannen van je route een fluitje van een cent is. De app werkt met GPS en navigatie. Op de kaart kun je dankzij kleurtjes zien op welke gedeeltes van de reis je mogelijk last kan hebben van file of langzaam rijdend verkeer.

MAXS, BOETE EN SNELHEIDSMETER

Innovactory International B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Waar mag je nou eigenlijk 130 rijden? Er is veel onduidelijkheid over waar je nu precies hoe hard mag rijden onder automobilisten. Met de app MAXS blijf je tijdens het rijden op de hoogte van de maximumsnelheid op de weg. In twee cirkels zie je hoe snel je rijdt en hoe snel je mag. Overschrijd je de toegestane snelheid, dan word je door de app gewaarschuwd.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

De app Flitsmeister biedt informatie over de locaties en lengtes van files, wegafsluitingen, verkeersmeldingen, flitspalen en meer. Flitsmeister is altijd up-to-date. Omdat je op tijd op de hoogte bent van deze meldingen, rij je veiliger en efficiënter. Flitsmeister is al lange tijd (en nog steeds) de beste app in zijn soort.

→ Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste iPhone apps van dit moment!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu