5 leuke en leerzame apps voor kinderen
Wouter Nijsen

De meeste kinderen vinden het altijd prachtig als ze een spelletje mogen spelen op de iPhone van hun ouders. Met het mooie weer en deze 5 leuke en leerzame apps voor kinderen zullen ze voorlopig wel even bezig blijven. In sommige gevallen kunnen ze zich zelfs al voorbereiden op volgend schooljaar.

Quick Fractions (AppStore Link) Quick Fractions
Ontwikkelaar: Shiny Things Software Pty Ltd
Beoordeling: 4+
Prijs: € 2,29 Download

Quick Fractions is wellicht de pittigste van de vijf. De breuken-app leert kinderen breuken oplossen, vergelijken en verkleinen. De app is perfect voor kinderen die net begonnen zijn met het onder handen nemen van breuken op school. Quick Fractions beschikt over verschillende spelmodi waarmee je kunt leren en oefenen. Naast dat de app geschikt is voor kinderen, kun je er als ouder of student ook prima mee aan de gang.

Fireman Sam - Fire & Rescue (AppStore Link) Fireman Sam - Fire & Rescue
Ontwikkelaar: P2 Games Limited
Beoordeling: 4+
Prijs: € 2,99 Download

Brandweerman Sam kennen we allemaal. Met deze nieuwe avonturen-app: Brand & Redding! ga je samen met het team op avontuur om slachtoffers te redden uit verschillende noodtoestanden. De app beschikt over zeven manieren van spelen, waaronder verschillende interactieve spellen voor één of meerder spelers, een speciale videospeler en een stickerboek waar je al je beloningen vindt. Het spel levert verschillende scenario’s zoals een brand in een café, een stel dorpelingen vast op een bergrichel en een aantal mensen die ter water zijn geraakt.

Hoopa City (2014) (AppStore Link) Hoopa City (2014)
Ontwikkelaar: Dr. Panda Ltd
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

Met Hoopa City! leer je als kind je eigen wereld ontwerpen en bouwen door verschillende elementen te gebruiken. Zo moet je water en elektriciteit aanleggen en kun je diverse winkels, wegen, scholen en zelfs attractieparken of sportvelden plaatsen. Het spel beschikt niet over een tijdslimiet of strenge regels, waardoor kinderen rustig hun gang kunnen gaan.

RIO 2 Sky Soccer! (AppStore Link) RIO 2 Sky Soccer!
Ontwikkelaar: CUPCAKE DIGITAL INC.
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

De meeste kinderen zullen deze vogels herkennen van de bekende kinderfilms. Met RIO 2 Sky Soccer is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk de bal kopt naar de vogel aan de andere kant. Verzamel zoveel mogelijk sterren verdeeld over 20 verschillende levels. Het spel beschikt over verschillende multiplayer games die je samen met vrienden kan spelen. Daarnaast is de game gevuld met verschillende elementen zoals een storybook, muziek en personages uit de film RIO 2.

The Human Body by Tinybop (AppStore Link) The Human Body by Tinybop
Ontwikkelaar: Tinybop Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: € 4,49 Download

Met Het Menselijke Lichaam verken je als kind een werkend model van het lichaam. In de app is elk onderdeel geanimeerd en interactief: longen ademen, ingewanden borrelen. Bij elk onderdeel in het lichaam krijg je een naam te zien en een stukje uitleg over de werking ervan. Naast de standaard systemen, is er ook een zevende systeem, het urogenitale stelsel. Deze is beschikbaar als in-app aankoop.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.