5 apps om je examens mee door te komen

Wouter Nijsen
13 mei 2013, 16:23
2 min leestijd
5 apps om je examens mee door te komen

Voor middelbare scholieren is het sinds maandag weer zover: de centrale examens moeten gemaakt worden. We zochten 5 apps om de centrale examens mee door te komen, al moet je je misschien alvast druk maken als je het zonder deze apps niet gaat redden.

Lees verder na de advertentie.

De zesjescultuur heerst onder de Nederlandse jongeren volgens toetsinstituut Cito. Vwo’ers scoorden in 2012 gemiddeld een 6,4 op de centrale examens, havisten een 6,3. Dit is de afgelopen jaren nauwelijks veranderd. Om je toch aan dat broodnodige cijfer te helpen om minstens die 5,5 gemiddeld te blijven staan, hebben we voor het afwenden van alle stress en het aanscherpen van je concentratie 5 handige apps gezocht. Succes!


 
Examengids is een handige app voor het oefenen van al het materiaal voor je examens. Je kunt aangeven welke vakken je hebt en vindt dan bij ieder vak examens uit voorgaande jaren en andere proefopgaven. De app is helaas niet gratis.

 
Evernote is een handige app voor het bijhouden van al je notities, to do-lijstjes en verdere aantekeningen. Vroeger moesten je aantekeningen nog in je grafisch rekenmachine of in een kladblok worden gezet.

Met Evernote heb je ze altijd bij de hand en kun je ze makkelijk doorsturen naar klasgenoten. Ze worden bovendien overal waar je ze bewerkt gesynchroniseerd.

Mass Meditation - Helping each other with the focus of our minds

Zsolt Sarosi

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

 
Mass Meditation is een gratis meditatie-app met sessies van 10 tot 30 minuten. Tijdens zo’n sessie kan iedereen aanhaken en kun je zien met hoeveel mensen je op dat moment zen bent.

De app ziet er in ieder geval rustig uit en je kunt bij iedere sessie binnenvallen en vertrekken wanneer je wilt. Zo kun je van Balance in Life naar Sunset Meditation gaan, mocht je dat beter bevallen. De geluiden zijn natuurlijk passend bij de setting. Fijn als je even je concentratie kwijt bent.


 
Sleep Cycle houdt bij hoe diep je slaapt en maakt je wakker als je in een lichte fase van je slaap zit. Erg handig als je niet op het verkeerde moment wilt wakker worden van een schel wekkergeluid, waarna je de rest van de dag niet meer in je element bent.

In de app kun je bijvoorbeeld instellen dat je tussen 8 uur en half 9 uit je bed wilt: de app zoekt vervolgens het perfecte moment om je daadwerkelijk te wekken.


 
ConcertWall is een fijne app als je iets wil hebben om naar uit te kijken na je examens. Alle lokale uitgaansplekken weet je na 4 of 6 jaar middelbare school hopelijk wel, maar misschien is er net na je examens nog een leuk concert waar je niet van af wist.

Je moet immers iets te doen hebben om de tijd tot die eerste uitslagen te doden. Geef aan tot hoe ver je bereid bent om te reizen en ConcertWall trekt alle mogelijke optredens uit de database van muzieknetwerk Last.fm.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's