Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

Met deze 5 apps maak je een mobiel kantoor van je iPhone

Rutger Otto
24 mei 2014, 16:16
3 min leestijd
Met deze 5 apps maak je een mobiel kantoor van je iPhone

Een computer, internetverbinding en koffie. Drie basisingrediënten om een kantoor te realiseren. Maar wat als je alleen maar beschikking zou hebben tot een iPhone met internet? Is mobiel werken dan mogelijk? Met de volgende 5 apps maak je een iPhone kantoor.

Cal – Shared Calendar, Daily Organizer, Weekly Planner

Any.DO

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Om bij te houden wat je die dag op het programma hebt staan, heb je een agenda-app nodig. Eén van de gemakkelijkste en beste apps in die categorie is Cal, van ontwikkelaar Any.do. Daarmee kun je voor jezelf plannen wat je moet doen, maar daarnaast kun je ook meetings inplannen en daar mensen voor uitnodigen. Ga je zelf naar een meeting, dan kun je met Google Maps kijken hoe je er komt. Ben je te laat, dan kun je dat eveneens doorgeven aan anderen via de app.

Tijdens een vergadering kun je je iPhone op stil zetten evenals foto’s maken en audio of video opnemen, zodat je die aan het eind van de meeting naar iedereen kunt doorsturen. Ook kun je meteen een volgende vergadering inplannen en samenvattingen doorsturen naar iedereen die niet kon komen.

Evernote - Notes Organizer

Evernote Corporation

Gratis via App Store

Het is een inkoppertje, maar de beste app om notities te maken op je iPhone is nog steeds Evernote. Deze app heeft simpelweg de meeste functionaliteiten en is het simpelste in gebruik. En dat terwijl Evernote niets kost. Je kunt notities, foto’s, video’s, herinneringen en lijsten aanmaken met de app en overzicht bewaren door er tags aan toe te voegen. Ook kun je teksten voorzien voorzien van foto’s, lijstjes en audio.

Lees verder na de advertentie.

Evernote werkt sinds kort samen met LinkedIn om visitekaartjes in te scannen. Als je tijdens een meeting een kaartje krijgt, kun je die meteen inscannen, waarna de app gegevens meteen omzet in contactinformatie en aanvult met informatie van LinkedIn.

Any.do: takenlijst & agenda

Any.DO

Gratis via App Store

Het werkt prettig als je ’s ochtends een lijstje hebt met werkzaamheden die af moeten. Daar zijn veel apps voor. De meest overzichtelijke en mooist vormgegeven van allemaal is Any.do, van de makers van agenda-app Cal. En dat zijn precies de eigenschappen die een lijstjesapp moet hebben. Je voegt simpelweg taken toe, zet ze op een datum, hangt ze aan een categorie (werk, persoonlijk) en je streept ze af wanneer ze gedaan zijn.

Scanner Pro: Document Scanning

Readdle Technologies Limited

Gratis via App Store

Heb je een belangrijk document dat verzonden moet worden, maar heb je geen scanner bij de hand? Dan kun je er natuurlijk een foto van maken, maar erg professioneel ziet dat er niet uit. Met de app Scanner Pro maak je eveneens een foto, maar dan maakt de app er een mooie scan van. Die kun je vervolgens meteen e-mailen, printen of faxen. Een heel belangrijk document kun je eveneens nog van een wachtwoord voorzien, voor extra beveiliging. Alle scans kun je uploaden naar onder meer Dropbox, Evernote en Google Drive.


Altijd en overal bereikbaar zijn via mail doe je met de mooiste en slimste mail-app voor iOS: Mailbox. Deze app pakt het handiger aan dan de standaard e-mail app van Apple. Met Mailbox kun je mailtjes met een veegbeweging archiveren of verwijderen. Als je even geen tijd hebt om een e-mail te beantwoorden, kun je berichten snoozen om ze op een later moment alsnog te beantwoorden. Daarbij kun je meteen instellen wanneer je herinnerd wil worden aan het mailtje. Een zeer handige functie, omdat je anders mail vergeet omdat het op de grote hoop belandt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu