De 5 beste apps om Chinees te leren lezen en schrijven

Dilara Isik
23 oktober 2019, 16:57
3 min leestijd
De 5 beste apps om Chinees te leren lezen en schrijven

Heb je je altijd al voorgenomen om een keer Chinees te leren? Nu hoef je het niet meer uit te stellen. Met deze handige apps kun jij in no-time Chinees leren lezen en schrijven

Lees verder na de advertentie.

1. Chineasy

Met Chineasy leer je de betekenis van Chinese tekens door middel van plaatjes. Het Chinese teken wordt verwerkt in een plaatje dat de betekenis weergeeft. Zo wordt er bijvoorbeeld een poppetje gemaakt van het teken voor ‘persoon’. Ook de klanken worden erbij uitgesproken én geschreven.

Doordat je de tekens linkt aan een plaatje en klank, leer je de woorden heel snel. Je krijgt korte testjes tussendoor zodat je scherp blijft. Ook handig: je kunt deze app ook op je Apple Watch gebruiken. Er zijn meer dan 1000 woorden en tekens die je kunt leren, maar alleen de eerste acht levels zijn gratis. Eén nadeel: de app is in het Engels. Je kunt dus niet de Nederlandse vertalingen zien.

Chineasy: Learn Chinese easily

Chineasy

Gratis via App Store

2. Memrise

Memrise is ook een fijne app om een nieuwe taal te leren, door de simpele interface. Hier zie je in één oogopslag het Chinese teken, de vertaling en Chinese klank die bij het teken hoort. Ook hoor je direct hoe de klank wordt uitgesproken. Nog een toffe functie: onder het tabblad ‘verkennen’ kun je je camera richten op een voorwerp en de vertaling zien.

Bovendien krijg je na het leren van een woord en klank een korte quiz met alle woorden die je tot nu toe hebt geleerd. Zo blijf je ze allemaal herhalen. Ondertussen zie je in de rechterbovenhoek een bloemetje groeien; hoe verder het bloemetje is gegroeid, hoe verder je vooruitgang. Memrise heeft niet alleen Chinees: ook Spaans, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Japans en Koreaans leer je in deze app. De applicatie is gratis te downloaden in de App Store, maar als je toegang wil tot alle cursussen betaal je 59,99 per jaar.

Leer talen met Memrise

Memrise

Gratis via App Store

3. Drops

In Drops leer je Chinese woorden per categorie. Denk hierbij aan eten en drinken, reizen, dieren, enzovoort. Je leert hier een teken en klank, die je vervolgens naar het juiste plaatje moet slepen. Het werkt makkelijk en snel, maar er is minder herhaling. Hierdoor onthoud je het minder goed dan bijvoorbeeld bij Memrise.

De app is gratis, maar dan moet je wel telkens na een paar woorden tien uur wachten tot je verder mag. Voor onbeperkte tijd betaal je 69,99 euro per jaar. Hiermee kun je niet alleen Chinees leren: Drops heeft 35 talen en wordt regelmatig geüpdatet met meer talen.

Drops van Kahoot Leer 41 Talen

PLANB LABS OU

Gratis via App Store

4. LinGo

In deze app leer je een nieuwe taal, maar neem je het ook op tegen andere spelers van over de hele wereld. Eerst kun je wat lessen volgen. Vervolgens daag je iemand uit en moet je quizvragen beantwoorden. Degene met de meeste goede antwoorden wint. De lessen zijn opgedeeld in verschillende categorieën. Zo is de eerste les opgedeeld in fruit en groente, kleding, meubels en onderwijs.

Met het spel tegen een andere speler kun je ook op een ranglijst komen. Bovendien kun je wekelijks deelnemen aan een toernooi en worden aan het einde van de maand prijzen uitgereikt. Behalve Chinees kun je met LinGo nog 32 andere talen leren. De app is gratis voor de eerste les, maar als je verder wil gaan moet je een abonnement nemen. Wel kun je het een maand gratis uitproberen.

Talen leren - LinGo Play

Lingo Play Ltd

Gratis via App Store

5. Duolingo

Duolingo is al een paar jaar één van de beste apps om een nieuwe taal te leren. Ook kun je makkelijk verschillende talen tegelijk leren. Als je voor de Chinese cursus kiest, krijg je klanken te horen en word je uitgedaagd om zinnen te vormen. Ook krijg je quizvragen over hoe tekens eruit zien en welke klank bij welk teken hoort.

In tegenstelling tot veel apps die bedoeld zijn om een taal te leren, is Duolingo gratis. Je kunt er meer dan 30 talen leren. Je begint bij de basis en het wordt steeds een stapje moeilijker. Per level heb je een aantal categorieën die je moet halen tot je naar het volgende level gaat.

Duolingo

Duolingo

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen