De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

4 handige en informatieve Yahoo apps voor iOS

Wouter Nijsen
8 juli 2014, 15:37
2 min leestijd
4 handige en informatieve Yahoo apps voor iOS

Yahoo is misschien niet zo bekend in Nederland, maar het bedrijf heeft wel een aantal apps dat de moeite is. In Amerika is Yahoo een grote speler en het probeert steeds meer terrein te winnen op andere continenten. Dit zijn de vier beste Yahoo apps.

Lees verder na de advertentie.

Yahoo Weer

Yahoo

Gratis via App Store

Yahoo! Weer is één van de beste weer-apps in de App Store. Het heeft een erg gelikt uiterlijk en past precies in de stijl die Apple hanteert met iOS 7: overzichtelijk, plat en simpel. Bovenin staan de verwachtingen, als je naar beneden scrollt kom je bij de kaart en de neerslagmeter. Veeg je naar links en rechts, dan bekijk je de verwachtingen voor andere locaties. Daarnaast beschikt de app over een hitte- en windkaart.

Blijf op orde met Yahoo Mail

Yahoo

Gratis via App Store

Yahoo! Mail moet de concurrentie aangaan met Outlook en Gmail. Net als de weer-app heeft deze app ook een strak en verzorgd uiterlijk met veel lichte kleuren en blur-effecten. De Yahoo! Mail-app is echter wel alleen een cliënt voor Yahoo’s eigen mail, Outlook of Gmail kun je dus niet gebruiken. Met Yahoo! Mail heb je de beschikking over 1TB gratis ruimte.

Yahoo Zoeken

Yahoo

Gratis via App Store

Met Yahoo! Zoeken heb je volgens de beschrijving sneller toegang tot de zoekmachine. Ook bij deze app is het design weer heel slim en minimalistisch, waardoor de nadruk nog beter op de informatie gelegd wordt. Met Yahoo! Zoeken krijg je direct suggesties terwijl je typt dankzij zoekassistentie, daarnaast kun je met de app spraakgestuurd zoeken.

Flickr

Flickr, Inc.

Gratis via App Store

Flickr is wellicht de bekendste van de vier. Met de fotodienst krijg je gratis 1TB aan ruimte om foto’s te uploaden. De app is een verlengstuk van de website en verzamelt al je foto’s handig op één plaats. De app beschikt over een paar simpele editing tools. Zo kun je knippen, kleuren aanpassen, contrast wijzigen en vergroten en verkleinen. Uiteraard kun je net als op de website ook je favorieten fotografen volgen. Je afbeeldingen kun je zowel privé als openbaar bewaren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu