De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

4 redenen om Moovit als reis-app te gebruiken

Rutger Otto
18 augustus 2014, 10:53
2 min leestijd
4 redenen om Moovit als reis-app te gebruiken

Openbaar vervoer-app Moovit heeft een nieuwe update gekregen. Daarmee kun je onder meer in real-time je aankomsttijd volgen. Wij zetten drie redenen op een rijtje waarom Moovit een fijne reis-app is om te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

1. Gedragen door de gemeenschap

Moovit is een app die je van een live openbaar vervoerschema voorziet. Dankzij real-time data kun je steeds de snelste, minst drukke route kiezen. Moovit is zelf heel content met de manier waarop dat gebeurt. De data wordt namelijk ‘gedragen door de gemeenschap’. Volgens de makers werkt de app met een compleet basisschema van informatie, maar worden daar gegevens van gebruikers aan toegevoegd. Dat doe je als gebruiker van Moovit vanzelf, want de app registreert waar je bent en van welk vervoersmiddel je gebruik maakt. Anoniem uiteraard. Hoe meer mensen er van Moovit gebruik maken, des te beter de routeplanner wordt.

2. Reis plannen met Moovit

Je reis plannen met Moovit is heel gemakkelijk. Je tikt in de app op Plan Reis, geeft aan wat je vertrekpunt is en wat je bestemming is. Ook kun je instellen wanneer je weg wil en van welke vervoersmiddelen je gebruik wil maken. Heb je dat allemaal aangegeven, dan krijg je in schematische weergave te zien hoe je reis gaat verlopen. Maar nog handiger is het als je op één van je reisopties tikt en op de blauwe startknop rechtsonder in beeld drukt. Via GPS wordt dan bepaald waar je bent en de complete route voor je uitgestippeld. Zo zie je precies hoe je naar het dichtstbijzijnde treinstation moet lopen en waar je over moet stappen.

3. Aankomsttijd bepalen

moovit

Omdat Moovit gebruik maakt van real-time data, kun je precies zien hoe laat je ergens aankomt. Ook krijg je een melding als je er bijna bent. Dat kun je dan meteen doorgeven aan degene waarmee je hebt afgesproken. Andere gebruikers zijn er ook meteen mee geholpen, want die kunnen bijvoorbeeld checken of hun bus op tijd komt. Hierbij geldt wel: hoe meer gebruikers Moovit heeft, des te beter het werkt.

4. Buitenland

In Nederland is Moovit voorzien van alle data en schema’s wat betreft vervoersinformatie. Je kunt zelfs de reisschema’s van regionale vervoersmaatschappijen bekijken. Maar ook in het buitenland is Moovit handig. In 400 steden van 35 landen kun je reisinformatie krijgen, waaronder in de VS, Canada, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Op die manier wordt reizen in het buitenland een stuk eenvoudiger.

Moovit is gratis te downloaden in de App Store. Er is iOS 6 of nieuwer voor nodig, evenals 27,8MB aan vrije opslagruimte voor de installatie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu