De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

4 handige Microsoft apps voor je iPhone of iPad

Wouter Nijsen
30 juli 2014, 19:04
2 min leestijd
4 handige Microsoft apps voor je iPhone of iPad

Een tijdje terug hebben we de beste iOS-apps uit de stal van Yahoo voor je op een rijtje gezet. Maar ook concurrent Microsoft heeft een aantal handige apps in de App Store uitgebracht. Deze vier Microsoft apps zijn zeker het uitproberen waard.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft OneDrive

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

OneDrive stond eerder bekend als SkyDrive en is de online opslagdienst van Microsoft. Bij registratie krijg je van Microsoft 15GB cloudopslag tot je beschikking. Deze kun je gebruiken op je desktopcomputer, maar natuurlijk ook via de app. Vanaf je iPhone of iPad is het gemakkelijk om foto’s, video’s en documenten te uploaden, bewerken en bekijken. Content wordt automatisch gesynchroniseerd en is via al je apparaten te benaderen.

Xbox 360 SmartGlass

Microsoft Corporation

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De SmartGlass-app is een handige aanvulling op de functionaliteit van je Xbox-spelcomputer, maar werkt in ons land vooralsnog alleen met de Xbox 360. Wellicht dat hier in september verandering in komt als de Xbox One in Nederland wordt uitgebracht. Met SmartGlass heb je de mogelijkheid om je profiel en avatar te bewerken en bijvoorbeeld berichten te versturen naar je vrienden. Daarnaast heb je de optie om de app te gebruiken als toetsenbord, over het internet te surfen en de Marketplace te bezoeken.

Microsoft 365 (Office)

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Office Mobile brengt een compleet office-pakket naar je iPhone en iPad. Met een gratis Microsoft-account heb je de mogelijkheid om documenten te maken, te bewerken en op te slaan voor thuisgebruik. De app is geoptimaliseerd voor het kleinere scherm en maakt het daarom ook niet vervelend om mobiel te werken, zeker wanneer je de desktop-versie gewend bent. Het office-pakket ondersteunt Word, PowerPoint en Excel en kent OneDrive-integratie, zodat je gemakkelijk bij je bestanden in de cloud kunt.

Microsoft Groove

Microsoft Corporation

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De laatste Microsoft app die we in dit lijstje bespreken, is de minder bekende Xbox Music. Met deze muziek-app kun je liedjes streamen, mits je over een Xbox Music-pas beschikt. Die kost 10 euro per maand. Je raadt het al: de dienst is een concurrent van Spotify en Deezer, maar dan van Microsoft. Music is geoptimaliseerd voor de Xbox, maar ook te gebruiken als je in het bezit bent van bijvoorbeeld een iPhone, iPad of een pc. De dienst biedt toegang tot een catalogus met miljoenen nummers, laat je eigen playlists samenstellen en radiostations beluisteren met de muziek van je favoriete artiesten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu