Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

4 apps om het menselijk lichaam te leren kennen

Rutger Otto
27 juli 2014, 13:07
2 min leestijd
4 apps om het menselijk lichaam te leren kennen

Altijd al willen weten hoe je er van binnen uitziet? Waar je lever zit en hoe je sleutelbeen oogt? In de App Store zijn verschillende apps te vinden die jou daarbij kunnen helpen. Wij kiezen vier menselijk lichaam apps uit.

Lees verder na de advertentie.

Het Menselijk Lichaam

Tinybop Inc.

€ 3,99 via App Store

Het menselijk lichaam is waarschijnlijk de meest bekende app over het lichaam in de App Store. Dit is eigenlijk een interactief biologieboek. Je kunt alles in het lichaam aantikken, waarna je er informatie over te zien krijgt. Ook kun je alles zien bewegen: hoe je longen uitzetten en hoe je hart klopt. Overal kun je op in- en uitzoomen. Beschikbaar zijn zes geanimeerde lagen van het lichaam, die samen de basis vormen van de menselijke anatomie. Dit zijn het skelet, de spieren, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, de ademhaling en het spijsverteringsstelsel. Deze app is perfect voor ouders en kinderen om op speelse en informatieve wijze het lichaam te ontdekken: handig ook dat alles in het Nederlands vertaald is.

My Body - Anatomy for Kids

urbn; pockets

€ 2,99 via App Store

De iPad-app This is my body is helaas niet in het Nederlands beschikbaar. Omdat de app voor kinderen is gemaakt, is het dus wel handig als er een ouder bij zit om te vertellen wat er gebeurt. This is my body ziet er heel kindvriendelijk uit: de getekende stijl zal kinderen aanspreken. In de app is van alles te leren, van fun facts tot meer serieuze informatie over het menselijk lichaam.


Ontwikkelaar Chocolapps vond het een goed idee om het menselijk lichaam te laten uitleggen door een leeuw. Deze leeuw heet Tom en in deze app geeft hij uitleg over van alles en nog wat. Elke vraag die een kind wil weten, beantwoordt hij, waaronder: ‘Waarom verbrand ik in de zon? Waarom hebben we oogleden?’ Er valt veel te leren over het skelet en spieren, maar ook over allerlei andere dingen, zoals smaak en reuk, de huid, het gebit, ziektes, voortplanting en groei. De app is interactief en Tom de leeuw is voorzien van audio, zodat ook kinderen die nog niet (goed) kunnen lezen ermee aan de slag kunnen. Hou er rekening mee dat de gratis versie zeer beperkt is, de volledige app kost 2,99 euro.

Skeleton System Pro III-iPhone

3D4Medical from Elsevier

€ 5,99 via App Store

Gaaf voor kinderen, maar ook voor volwassenen, is Skeletal System Pro III. Deze app geeft een supercompleet beeld van het menselijk skelet en is ontwikkeld in samenwerking met de Stanford Universiteit. In de app kun je onderdelen van het skelet doorsnijden, draaien en inzoomen. Daarnaast zijn er animaties aanwezig, kun je screenshots maken, een quiz spelen en notities schrijven.

Lees meer App Store nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu