Zet een feestmaal op tafel met deze 4 gratis iPhone recepten apps

Gijs Ettes
10 december 2013, 16:24
2 min leestijd
Zet een feestmaal op tafel met deze 4 gratis iPhone recepten apps

De feestdagen komen eraan en wat is nu een kerstavond zonder heerlijk feestmaal? Dankzij deze 4 gratis iPhone recepten apps wordt koken eenvoudig!

1. VTM Koken
VTM Koken is het kookplatform van de Belgische omroep dat duizenden recepten, kooptips en handige video’s biedt. Dankzij de overzichtelijke app voor iOS wordt het koken van een feestmaaltijd voor kerst nog gemakkelijker. Vanuit het startmenu van VTM Koken vind je uitgelichte recepten met fraaie foto’s en korte beschrijvingen. Met de zoekfunctie kun je echter ook filteren op keuken, chef (bijvoorbeeld Piet Huysentruyt), moeilijkheidsgraad, bereidingstijd enzovoorts. Bij de ruim 4000 gerechten vind je snel kookinstructies en hoeveel ingrediënten je nodig hebt.

VTM Koken

MEDIALAAN

Gratis via App Store

2. Receptenmaker
Receptenmaker bevat niet zozeer zelf honderden recepten, maar biedt juist de mogelijkheid om deze zelf in te voeren of te importeren vanuit bijvoorbeeld de Allerhande, 24Kitchen en Smulweb. Dit verloopt bijzonder eenvoudig en je kunt tot tien recepten met beeldmateriaal toevoegen aan Receptenmaker. Wil je meer recepten bewaren, dan moet je 1,79 euro betalen voor de volledige versie. Deze bevat tevens een seizoenskalender (ideaal voor kerst) en tips om je kooktechnieken bij te schaven.

Receptenmaker

Mobiel Bekeken

Gratis via App Store

3. Jamie Oliver’s Recipes
Ook Jamie Oliver is goed vertegenwoordigd in de App Store met zijn eigen recepten app. Jamie Oliver Recipes heeft een strak design, maar is wel volledig Engelstalig. Dat betekent dat de instructies in een andere taal zijn, maar gelukkig staan bij de ingrediënten wel vermeld hoeveel gram je overal van nodig hebt. Nadat je een van de ruim 300 recepten hebt gekozen, kun je naar rechts naar links vegen om stap voor stap te zien wat je moet doen om een smakelijke maaltijd op tafel te zetten. De eerste 10 gerechten zijn gratis, maar om de overige maaltijden te zien, moet je een abonnement afsluiten (vanaf 2,69 euro voor één maand).

Lees verder na de advertentie.

Jamie's Recipes

Zolmo

Gratis via App Store

4. Recept van de dag – 24Kitchen
De recepten app van 24Kitchen is gelukkig wel volledig Nederlandstalig. In de app zie je per dag één recept met een foto, kookinstructies en de benodigde ingrediënten. Via het menu aan de linkerzijde is het echter ook mogelijk terug te blikken op recepten van de afgelopen week. Recept van de dag – 24Kitchen is gratis en verstuurt desgewenst push-notificaties voor nieuwe gerechten. Wil je recepten bewaren in een persoonlijk digitaal kookboek, dan is een in-app aankoop van 0,89 euro noodzakelijk.

→ Op zoek naar meer apps voor je Apple-toestel? Bekijk dan het iPhone apps overzicht van iPhoned!

Foto: koken.vtm.be

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's