4 goede OV apps om gemakkelijk je reis te plannen

Roel van Hout
3 februari 2014, 18:47
2 min leestijd
4 goede OV apps om gemakkelijk je reis te plannen

Reis je vaak met het openbaar vervoer? Lees dan niet langer die ouderwetse tabellen bij de haltes en op de stations, maar plan je reis gewoon op je iPhone met deze 4 goede OV apps!

Lees verder na de advertentie.

4 OV apps

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store

De NS Reisplanner Xtra mag uiteraard niet ontbreken in dit overzicht! De officiële app van de NS werd onlangs geheel vernieuwd en aangepast aan de iOS 7 stijl, maar kreeg ook inhoudelijke toevoegingen: zo is het mogelijk om favoriete stations in te stellen. Nog recenter werd de optie om een traject toe te voegen met een station in de buurt toegevoegd Op die manier krijg je op basis van je huidige positie een reisadvies met het station dat op dat moment het dichtste bij is. Mag niet ontbreken op je iPhone!

9292 reisplanner OV + e-ticket

9292

Gratis via App Store

Met de 9292 app plan je vervolgens je bus-, tram of bootreis vanaf het station naar de plek van bestemming! De app laat je een vertrek en aankomstpunt kiezen, dus indien gewenst kun je ook prima je treinreis erin meenemen door gewoon van deur tot deur te plannen! Je kunt bovendien favoriete reizen opslaan. De app bevat vervoersinformatie van álle openbaar vervoers-diensten van Nederland, dus deze móet je gewoon hebben.

OV-chipkaart

Trans Link Systems B.V.

Gratis via App Store

Met de OV-chipkaart iOS-app kun je overal je online transactieoverzicht bekijken, servicepunten voor de OV-chipkaart in de buurt vinden en snel je kaartgegevens inzien. In de app log je in met je Mijn OV-chipkaartaccount, waarna je je transactieoverzicht en daarmee je reisoverzicht kunt bekijken. Zo zie je wanneer je ergens in- of uitcheckte, hoeveel de reis heeft gekost, en hoeveel er nog op je kaart staat. Het enige minpunt is dat je niet via de app kunt opladen.

OV Delay

Deviate

Gratis via App Store

Handig, 9292 OV, maar niet elke bus- of tramchauffeur en treinmachinist kan zich aan de dienstregeling houden. Het resulteert erin dat je minstens een kwartier bij de bushalte of op het station staat, wanneer je je aan de tijden zoals de andere OV apps die weergeven, houdt. Gelukkig is er OV Delay, een app die de vertragingen van vervoermiddelen laat zien. OV Delay bevat drie pagina’s: Bus & Tram, Trein, en OV-Chip. Op basis van je locatie toont de app de dichtstbijzijnde bus- en tramhaltes en stations, en geeft aan wanneer er vertraging op één van de lijnen of sporen is. Zo voorkom je dat je te vroeg of te laat bij de bushalte of op het station staat!

→ Lees voor meer goede apps en aanraders vooral ook onze iPhone apps-pagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen