4 file apps om het drukke verkeer door te komen

Gijs Ettes
23 december 2013, 14:11
2 min leestijd
4 file apps om het drukke verkeer door te komen

Wie regelmatig rondrijdt op de Nederlandse of Belgische wegen zal, zeker in de herst- en wintermaanden, te maken krijgen met vertragingen. Deze 4 file apps helpen je het drukke verkeer door te komen en knelpunten, files en flitsers ontwijken.

1. Flitsmeister
Flitsmeister is een gratis file app die naast files ook een uitgebreid overzicht biedt van mobiel controles, trajectcontroles en flitsers. Het voordeel bij deze app is dat gebruikers flitsers kunnen doorgeven en waarderen, wat het communitygevoel versterkt. Ook handig is dat je een melding krijgt wanneer je een flitser of trajectcontrole nadert. Op die manier voorkom je een prent als je per ongeluk de maximumsnelheid met een paar kilometer overschrijdt. De informatie die Flitsmeister geeft, is accuraat en de app is dan ook onmisbaar voor wie veel in de auto zit.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

2. Het Verkeer Pro
Het Verkeer is alleen als betaalde Pro-variant beschikbaar in de App Store. Het programma kenmerkt zich door eenvoud en geeft snel overzichten van files en flitsers in heel Europa. Daarvoor heb je tevens de beschikking over een Google Maps-kaartje met daarop de file-informatie voor alle landen in Europa. Leuk zijn verder de weerkaarten van het KNMI en Buienradar, al daar niet iedereen gebruik van maken. Qua actualiteit scoort Het Verkeer prima en dat is het belangrijkste als je regelmatig in de auto zit.

Het Verkeer Pro

Martijn de Meulder

€ 2,29 via App Store

3. Waze
Waze is een goede en gratis navigatie-app waarmee verdwalen en vast komen te zitten in files verleden tijd is. Na het invoeren van adressen kun je kiezen voor de snelste of kortste route. Tijdens het rijden, maakt Waze gebruik van je gps en mobiele dataverbinding om je op de hoogte te stellen van files en flitsers en je desgewenst te voorzien van een alternatieve route. Je kunt ook zelf flitsers en vertragingen doorgeven om zo je mede-weggebruikers te helpen en punten in de app te scoren. Daarmee is het communitygevoel bij Waze nog sterker dan bij Flitsmeister, wat de functionaliteit van de app alleen maar ten goede komt.

Lees verder na de advertentie.

Waze navigatie & Live verkeer

Waze Inc.

Gratis via App Store

4. ANWB Onderweg
Het gratis te downloaden ANWB Onderweg heeft een tijd terug ANWB Verkeer vervangen als app om files en flitsers te checken. De file-informatie is beter dan in laatstgenoemde app, die vaak files foutief of helemaal niet meldde. In tegenstelling tot ANWB Verkeer is het echter niet meer mogelijk je eigen woon-werk-routes toe te voegen. Wel toont de file app waar je goedkoper kunt parkeren en tanken en kun je snel contact opnemen met de Wegenwacht. Die ziet vervolgens precies waar je met panne staat, wat een hoop gedoe scheelt.

ANWB Onderweg

ANWB

Gratis via App Store

Foto: weblogs.nos.nl

→ Op zoek naar meer apps voor je Apple-toestel? Bekijk dan het iPhone apps overzicht van iPhoned!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's