Met deze 5 apps mis je niets van de Tour de France
Rick van der Veer

De jaarlijkse Tour de France gaat morgen weer van start in Düsseldorf. Met onderstaande apps volg je de Ronde van Frankrijk op je iPhone, inclusief alle gebeurtenissen eromheen.

Niets missen van de Tour de France met deze apps

Om de Tour de France te volgen, hoef je allang niet meer aan je televisie of radio gekluisterd te zitten. Je smartphone biedt immers genoeg mogelijkheden om op de hoogte te blijven van het laatste wielernieuws. Hieronder hebben we de handigste apps op een rijtje gezet om de Tour de France 2017 te volgen.

1. NOS Tour de France Video

Dit jaar heeft de NOS, als officiële zender van de Tour, een speciale app in het leven geroepen. Met de NOS Tour de France Video-app kun je alle video’s die de omroep van de wielerronde maakt op je iPhone bekijken. De app biedt daarnaast handige notificaties voor wanneer een etappe begint, waarmee je direct een livestream opent.

Download NOS Tour de France Video in de App Store (gratis)

NOS Tour de France Video (AppStore Link) NOS Tour de France Video
Ontwikkelaar: Nederlandse Omroep Stichting
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

2. Wielersport App – Tour de France 2017

De Wielersport-app is gemaakt door wielerfans, maar is wel één van de meest overzichtelijke apps uit het overzicht. In de applicatie kun je de ranglijst van de Tour zien, rijschema’s opvragen en live bijhouden wat er gebeurt. Daarnaast laat de Wielersport-app je de Twitter-accounts van individuele renners opvragen, wat de Tour een stuk persoonlijker maakt. De app is gratis te gebruiken, maar kost eenmalig 3,99 euro voor alle mogelijkheden.

Download Wielersport App in de App Store (gratis)

Cycling App - Tour de France 2017 Live (AppStore Link) Cycling App - Tour de France 2017 Live
Ontwikkelaar: Antoon Ensing
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

3. Tour de France 2017

Ook dit jaar heeft de organisatie van de Tour de France een officiële app uitgebracht. De Tour de France 2017-app biedt alles wat je wil weten over de tour. Van de verschillende etappes tot aan informatie over teams en rijders: de app is volledig voorzien van alle info. De officiële app werkt daarnaast ook op je Apple Watch, zodat je zelfs stiekem bij kunt houden hoe je favoriete team of renner er voor staat.

Download Tour de France 2017 in de App Store (gratis)

TDF 2017, presented by ŠKODA (AppStore Link) TDF 2017, presented by ŠKODA
Ontwikkelaar: Amaury Sport Organisation A S O
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

4. NOS

Naast de eerder genoemde video-app legt de NOS ook in zijn eigen app verslag van de Tour de France. In de app kun je niet alleen tv-uitzendingen bekijken, maar ook nieuws, klassementen en andere details. De NOS-app is vooral handig als je even geen video wil kijken, maar wel artikelen lezen. Voor de momenten dat je wél video’s kunt kijken, is er genoeg te kijken in de vorm van speciale tv-uitzendingen over de Tour.

Download NOS in de App Store (gratis)

NOS (AppStore Link) NOS
Ontwikkelaar: Nederlandse Omroep Stichting
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

5. Cycling Sounds

Een groot gedeelte van de sfeer van de Tour de France wordt gemaakt door de geluiden van het evenement. Uren voordat de renners langskomen, is de reclamekaravaan al langs gereden, met alle bijbehorende herrie. Cycling Sounds laat je kennismaken met alle geluiden uit de Tour de France, inclusief de drietonige tourtoeter. De app laat je ook het geluid van publiek aanzetten, voor wanneer je de sfeer op tv niet goed genoeg vindt.

Download Cycling Sounds in de App Store (gratis)

Cycling Sounds (AppStore Link) Cycling Sounds
Ontwikkelaar: BOLD Marketing
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.