De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

4 apps voor tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

Rutger Otto
14 juli 2014, 14:34
2 min leestijd
4 apps voor tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse en de feesten staan op het punt van beginnen. De grootste wandelmars ter wereld verwelkomt dit jaar 42 duizend deelnemers. Daarnaast komen er nog duizenden mensen bij om aan te moedigen. In die drukte mis je wel eens wat, maar met deze vier apps blijf je toch op de hoogte.

Lees verder na de advertentie.


Dit is de officiële app van de Vierdaagsefeesten en gaat dan ook meer over de feesten dan over het lopen. Voor de app wordt samengewerkt met de politie. Zet je GPS aan, dan wordt je locatie doorgeseind naar de politie. Dat is voor het groter goed, want op die manier kan via de app in kaart worden gebracht waar in Nijmegen het heel druk is. 4DF kan je dan een advies sturen om ergens anders te gaan staan.

Via de app kun je tweets lezen van de politie en van de Vierdaagsefeesten. Daarnaast moet je het programma kunnen zien, al blijft dat kopje binnen de app momenteel leeg, terwijl de feesten al sinds zaterdag in volle gang zijn. Foutje?


Ben je deelnemer van de Vierdaagse, dan kun je de gratis app 4Walker downloaden. Ook dat is een officiële app, maar dan speciaal voor wandelaars. De app biedt routekaarten per dag en locaties van medische verzorgingsposten, toiletten en waterpunten.

De app werkt alleen met een deelnemersnummer en wordt geactiveerd door het scannen van de barcode op de polsband bij het starten. Via GPS wordt bijgehouden waar je loopt, wat je gemiddelde snelheid is en kun je zien wat de verwachte aankomsttijd is. Daarnaast is er een weerbericht en kun je andere wandelaars volgen. De organisatie kan dankzij de app eveneens zien waar de deelnemers zijn. Zien ze mogelijke knelpunten of moet de finishtijd verlengd worden, dan kunnen ze meteen ingrijpen.


Ben je juist een volger van deelnemers, dan kun je de app 4Follower gebruiken. Daarvoor moet je dan weer wel betalen (1,79 euro). Met de app kun je zien waar een bepaalde deelnemer is. Ook kunnen locatie gebonden berichten worden verstuurd naar wandelaars ter aanmoediging en is er informatie over het bezoek aan Nijmegen tijdens de Vierdaagse. Daarnaast is het weer eveneens te bekijken en is er informatie over parcours, verzorgingsposten, toiletten en waterpunten.


Wil je alle informatie over zowel de mars als de feesten in één app, dan kun je 4daagse2014 downloaden. Het is niet de mooiste app, maar wel een heel handige. Je vindt er alle routes, de geschiedenis en het nieuws van de Vierdaagse. Daarnaast heeft deze app het feestprogramma al wel goed in de app verwerkt. Je kunt het programma per dag, locatie of artiest checken. Ook wordt de app tijdens de Vierdaagse voorzien van foto’s.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu