3G download limiet voor apps verhoogd door Apple
Redactie

De aankondiging van de nieuwe iPad 3 heeft door Apple eindelijk plaatsgevonden. De details zijn inmiddels bekendgemaakt. Zo is het nieuwe scherm uitgerust met een hogere resolutie. En heeft Apple in aansluiting daarop de 3G download limiet voor apps verhoogd naar 50MB.

Van 20MB naar 50 MB

Middels het 3G netwerk was het eerder mogelijk om apps met een maximum van 20MB te downloaden. Bij de keuze voor grotere apps was het installeren daarvan alleen mogelijk via iTunes op de computer of via het draadloos WiFi netwerk. Apple heeft nu dus de limiet voor de 3G downloads verhoogd naar 50MB.

Bestaande apps blijven bruikbaar

Het verhogen van het aantal MB heeft overigens niet tot gevolg dat je de bestaande apps niet meer kunt gebruiken. De ontwikkelde apps voor de iPad 1 en 2 passen zich op de iPad 3 aan en krijgen een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Er ontstaat als het ware een kunstmatige oprekking van het beeld.

 

Mocht je over een beperkte databundel beschikken, dan moet je wel even de aandacht erbij houden. Kies je bijvoorbeeld voor ‘Update alles’, dan worden updates met een maximum van 50MB automatisch geïnstalleerd. In dat geval is het verstandig om deze actie uit te voeren als er WiFi in de omgeving beschikbaar is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.