De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

3FM Serious Request begonnen zonder Glazen Huis, maar mét app

Florence Peeters
19 december 2018, 16:55
3 min leestijd
3FM Serious Request begonnen zonder Glazen Huis, maar mét app
NPO 3FM - We Want More

NPO 3FM - We Want More

Gratis

Reviewscore

7,5

3FM Serious Request is weer begonnen, en dit jaar draait het niet om het Glazen Huis. Meekijken, -luisteren en helpen kan gelukkig nog steeds, via de Serious Request-app.

Lees verder na de advertentie.

3FM Serious Request-app houdt je up-to-date

Het is inmiddels traditie: in de week voor kerst organiseert radiozender NPO 3FM de liefdadigheidsactie Serious Request. Maar er ontstond steeds meer kritiek op het welbekende Glazen Huis, waar radio-dj’s zich in opsloten om geld in te zamelen voor een doel van het Rode Kruis. Daarom ziet de actie er dit jaar totaal anders uit, en is de bijbehorende app veel belangrijker geworden.

Dit jaar trekken er namelijk drie teams van 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in Nederland van actie naar actie. Ze wandelen dus een barre tocht door het land om uiteindelijk op kerstavond aan te komen in Utrecht. Onderweg helpen ze mee met allerlei acties die zijn opgezet door luisteraars en helpers.

In Utrecht is poppodium TivoliVredenburg het hoofdkwartier, genaamd Lifeline. Ook hier worden de hele week allerlei acties, optredens en workshops gehouden. Luisteraars kunnen hier terecht, maar ook een stuk meelopen met de dj’s.

Locatiemap en veilinghuis

En hier komt de app in beeld. Want in de applicatie vind je terug waar de wandelende radio-dj’s zich precies bevinden. Ieder duo heeft een eigen pagina waar je een schema van uur tot uur terug kan vinden. Ook kijk je hier alle fragmenten van hun ‘pelgrimstocht’ terug.

Dit jaar zamelt het radiostation geld in voor drie goede doelen van het Rode Kruis: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten. Ook over deze doelen vind je alle reportages en informatie terug in de app.

Ook handig is dat je overal knoppen terugvindt om direct te doneren of een plaatje aan te vragen. Door voor 5, 10, 15 of meer euro’s een plaat aan te vragen, steun je de actie en zorg je ook dat één van jouw favoriete nummers wordt gedraaid.

Een ander groot onderdeel van de jaarlijkse actie is de veiling. In de app blader je gemakkelijk door alle veilingstukken. Breng bijvoorbeeld een bod uit op een gesigneerde gitaar van Jason Mraz, een potje darten met rapper Donnie of het wielertenue van Niki Terpstra.

Of bied natuurlijk zelf een item aan ter veiling. Filteren tussen alle items is mogelijk. Zo kun je filteren op alle categorieën, de resterende tijd, het hoogste of laagste bod of scrollen in shufflestand.

Vertrouwde functies

Zet je je liever op een andere manier in voor een goed doel, maar luister je wel graag naar 3FM tijdens de Serious Request-dagen? Gelukkig behoudt de app ook zijn originele functie: radio streamen. Via de app luister je gemakkelijk de hele dag naar de radiozender, en zie je welke dj’s er aan zet zijn en wat er wordt gedraaid.

Verder kun je checken welke muziek er al is gedraaid en schakel je zo om naar een livestream, waarbij je ook live kan meekijken. Reageren op iets in de show doe je ook via de app, door in het menu naar ‘App’je’ te gaan. Hier stuur je snel een bericht naar de radiozender, terwijl je vrolijk verder luistert.

NPO 3FM - We Want More

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu