Dit zijn de 11 tofste iOS-apps die werken met 3D Touch

Wouter Nijsen
9 oktober 2015, 19:22
3 min leestijd
Dit zijn de 11 tofste iOS-apps die werken met 3D Touch

De afgelopen weken zijn veel verschillende iOS-apps bijgewerkt voor 3D Touch. In dit artikel zetten we 11 apps op een rijtje die al op een toffe manier gebruikmaken van de techniek.

De tofste 3D Touch-apps voor je iPhone 6S

De iPhone 6S voert verschillende vernieuwingen door, maar de belangrijkste is zonder twijfel 3D Touch. Met deze techniek, die het scherm van de nieuwe iPhone drukgevoelig maakt, kun je verschillende acties uitvoeren op basis van de kracht waarmee je op het display drukt. De onderstaande 11 apps maken er op uitstekende manier gebruik van.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Twitter was één van de eerste apps die werd bijgewerkt voor 3D Touch. Met een harde druk op het icoontje van de app kun je drie acties uitvoeren: het doorzoeken van je Twitter-feed, het opstellen van een nieuwe tweet of een nieuw privébericht opstellen.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Ook de Instagram-app werd vrij vlot bijgewerkt. Vanaf het homescherm kun je een nieuwe post opstellen, de app doorzoeken of direct een berichtje sturen. Handig is dat 3D Touch ook binnen de app werkt, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om een foto te liken, te reageren of een bericht te sturen naar de betreffende gebruiker.

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store

Dropbox laat je vanaf het homescherm naar je laatste gebruikte bestand of map navigeren, een offline bestand bekijken, snel een foto uploaden in een map en naar bestanden zoeken. Met de Peek en Pop-functionaliteit bekijk je snel voorbeelden van opgeslagen bestanden.

Spark Mail – Smart Email Inbox

Readdle Technologies Limited

Gratis via App Store

Naast de standaard Mail-app van iOS is ook de fijne e-mail-app Spark bijgewerkt voor 3D Touch. Handig is dat je niet alleen een preview kunt bekijken van mailtjes, maar ook van bijlagen die je hebt ontvangen. Vanaf het homescherm heb je de mogelijkheid om direct een mailtje op te stellen of je inbox te doorzoeken.

3D Touch werkt niet alleen voor de apps van Apple

Evernote - Notes Organizer

Evernote Corporation

Gratis via App Store

De populaire notitie-app Evernote laat je met een harde druk op het scherm een nieuwe notitie, foto of herinnering maken. Door zacht te drukken op linkjes bekijk je alvast de betreffende pagina en door hard te drukken open je de website.

Camera+ Lite

LateNite Apps

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De implementatie van 3D Touch in de Camera+ werkt op een vergelijkbare manier als bij de standaard Camera-app van iOS. Zo kun je direct een foto of selfie schieten, maar het drukgevoelige scherm is ook te gebruiken voor de handige Lightbox-functie.

Citymapper

Citymapper Limited

Gratis via App Store

Citymapper is misschien wel de beste ov-app voor iOS en nu nog beter door 3D Touch. Vanaf het startscherm van je iPhone 6S kun je direct naar huis navigeren of een routebeschrijving voor een andere locatie opvragen. Die moet je dan wel handmatig invoeren.

citymapper 3d touch

Shazam

Apple

Gratis via App Store

De 3D Touch-functionaliteit van Shazam is niet heel uitgebreid, maar wel erg handig. Met een harde druk op het icoontje kun je direct nieuwe muziek ontdekken, terwijl je daar normaal gesproken meerdere knoppen voor moet indrukken.

CARROT Weather: Alerts & Radar

Grailr LLC

Gratis via App Store

Ook de implementatie van 3D Touch in de komische weer-app Carrot Weather is beperkt, maar de moeite waard. Het opvragen van het weerbericht van een nieuwe of bestaande locaties wordt door 3D Touch namelijk een stuk makkelijker.

Fantastical Calendar

Flexibits Inc.

Gratis via App Store

De fijne en uitgebreide agenda-app Fantastical 2 mag niet in dit lijstje ontbreken. Met een harde druk op het app-icoontje zie je direct wat er op je agenda staat, zoek je je afspraken door, bekijk je reminders en kun je een nieuwe gebeurtenis creëren.

Scanner Pro: Document Scanning

Readdle Technologies Limited

Gratis via App Store

Door op het Scanner Pro-icoontje te tikken krijg je toegang tot de belangrijkste features van de scan-app. Zo maak je een snelle scan met de iPhone-camera en gebruik je Peek en Pop om opgeslagen bestanden en mappen alvast te bekijken.

De 9 beste toepassingen van 3D Touch op de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu