Binnenkort meer sociale functies voor 3D foto-app Seene

Gijs Ettes
6 november 2013, 10:24
2 min leestijd
Binnenkort meer sociale functies voor 3D foto-app Seene

Seene stelt je in staat 3D-foto’s te maken op je iPhone door om het object dat je wilt fotograferen te draaien. Vervolgens kun je de foto nader bestuderen of (online) met anderen delen.

Fotografeer in 3D met Seene

Seene valt op door het gebruiksgemak van de foto-app en de fraaie resultaten die je, met een beetje oefening kunt behalen. Na het starten van de app volgt er een korte tutorial die je toont hoe je het beste het gewenste object kunt fotograferen. Door langzaam er omheen te bewegen met de camera van je iPhone lichten de vier vlakken op het scherm groen. Daarna stel Seene de 3D-foto samen en kun je het resultaat bekijken en bestuderen.

Seene fotoHet is in het begin behoorlijk pittig om bijvoorbeeld een mok, beeldscherm, plant of persoon vast te leggen, maar na een beetje oefening slagen we er toch in een mooi resultaat te boeken. Daarbij is het vooral belangrijk dat je subject niet beweegt en dat je zelf de tijd neemt om de 3D-foto vast te leggen. Doe je dat niet, dan treden er fouten op in de achtergrond en is je gemaakte foto waardeloos.

Nieuwe functies komen eraan

Seene werkt daarnaast als een soort sociaal netwerk waarin je jouw creaties en die van anderen kunt bekijken. Op dit moment is de functionaliteit van de app bewust beperkt gehouden, geeft ontwikkelaar Andrew McPhee aan. Op korte termijn komen er echter meer mogelijkheden om je ‘leven in 3D te delen’. “Daarnaast wordt Seene continue verbeterd, zodat het bijvoorbeeld beter mogelijk is om transparante objecten en objecten die zich ver weg bevinden, vast te leggen”, aldus McPhee. Als voorbeeld geeft hij een doorzichtig drinkglas of de wolken in de lucht. “Ook overwegen we een versie voor Android; die komt er zodra we beschikken over een groter ontwikkelteam.”

Lees verder na de advertentie.


Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's