360 panorama: Snel panorama foto’s maken
Redactie

De camera’s van de iPhones worden steeds beter. Hierdoor neemt de populariteit van de foto-applicaties de laatste tijd erg toe. Op dit moment staat de applicatie ‘360 panorama’ bijvoorbeeld boven in de ‘top 25 betaalde applicaties’ van de App Store. Met deze applicatie kan je binnen enkele seconden mooie panorama foto’s maken van de omgeving.

Opstarten en een rondje draaien

Normaal gesproken moet je een aantal losse foto’s nemen om vervolgens een panorama foto als uitvoer te krijgen, maar bij deze applicatie is dit niet het geval. De applicatie maakt gebruik van de verschillende sensoren van de iPhone, waardoor je gewoon een rondje kan draaien met je iPhone in je hand. Je ziet vanzelf welke delen van de omgeving de applicatie al verwerkt heeft in de foto. Als je een stukje mist, draai je je iPhone naar het punt toe, en wacht je op de invulling.

Na afloop van het ‘panorama maken’ krijg je het resultaat te zien op je scherm. Je kan er voor kiezen om de panorama te delen via Twitter, of op te slaan. Als je voor het laatste kiest, krijg je een langgerekte foto in je filmrol. Deze foto kan je vervolgens op je computer zetten.

De applicatie 360 panorama is tijdelijk in de aanbieding. Na deze periode zal de applicatie meer dan twee euro gaan kosten.

360 Panorama (AppStore Link) 360 Panorama
Ontwikkelaar: Occipital, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: € 1,99 Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • dries6951

  Op mijn 3GS uitgeprobeerd en het resutaat via e-mail verstuurd naar mezelf. Het resultaat was bedroevend slecht te noemen qua stitching en jpeg resolutie. Diverse keren geprobeerd met hetzelfde resultaat.

 • Uchihae

  Op de iPhone 4 is het goed te gebruiken. het is mij nog niet gelukt om een 360 graden foto te maken maar wel een half rondje. De truc is om de iPhone rond zijn eigen as te laten draaien en dat is natuurlijk heel moeilijk te doen met 360 graden.

 • rdam

  maandag, 6 december 2010 om 9:34
  Uchihae zegt:

  … De truc is om de iPhone rond zijn eigen as te laten draaien en dat is natuurlijk heel moeilijk te doen met 360 graden.

  ***

  Waarom loop je dan niet een klein rondje met de iphone ipv om je eigen as te draaien?????

  Heb het zelf niet getest maar misschien een goede tip