De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

360-gradenfoto’s op Facebook: dit moet je weten

Rutger Otto
10 juni 2016, 13:11
2 min leestijd
360-gradenfoto’s op Facebook: dit moet je weten
Facebook

Facebook

Gratis

Reviewscore

8

Facebook-gebruikers kunnen vanaf nu 360-gradenfoto’s bekijken in de laatste versie van de app. Het bedrijf rolt de functie uit waarmee gebruikers zelf 360-gradenfoto’s kunnen uploaden.

Lees verder na de advertentie.

360-gradenfoto’s op Facebook

Het delen van 360-gradenfoto’s en panorama’s is niet alleen weggelegd voor professionals. Iedereen met een smartphone kan al mooie beelden schieten. De iPhone-camera heeft een panorama-modus ingebouwd, waarmee je extra brede foto’s kunt maken. Daarnaast zijn er in de App Store apps te vinden die je helpen met het maken van een foto in 360 graden om je heen.

Zulke foto’s waren echter nooit gemakkelijk te delen via Facebook. Bij panorama’s moet je inzoomen en slepen om geen details te missen en bij 360-gradenfoto’s wordt de presentatie helemaal problematisch, omdat je daarvoor eigenlijk écht rond moet draaien. Daarom introduceert Facebook vandaag ‘Facebook 360’.

Kom je een foto tegen die van een kompas-icoon is voorzien, dan kun je de betreffende foto in 360 graden bekijken. Dat doe je simpelweg door je telefoon te bewegen. Om het linkerdeel van de foto te zien draai je naar links, om het rechterdeel te zien draai je rechtsom. Dat werkt zowel bij foto’s in 360 graden als bij panorama’s. In plaats van bewegen werkt slepen overigens ook.

Zelf uploaden

Facebook rolt op dit moment de mogelijkheid uit om zelf 360-gradenfoto’s en panorama’s in deze opzet te uploaden. Volgens het bedrijf hoef je daar zelf niets aan te doen. Je maakt maakt simpelweg zo’n foto, opent de Facebook-app en je deelt hem als elke andere foto. Nadat je foto is gepubliceerd, maakt Facebook er zelf een bewegingsgevoelige afbeelding van. Door op de foto te tikken, is de foto in volledig scherm te bekijken.

Omdat de uitrol pas is gestart, kan het nog wel een paar dagen duren voordat je zelf van de optie gebruik kunt maken. Zorg in elk geval dat je de nieuwste versie van de app hebt geïnstalleerd.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu