3 WhatsApp alternatieven voor iOS

Roel van Hout
3 juli 2013, 20:14
2 min leestijd
3 WhatsApp alternatieven voor iOS

De iPod Touch is een erg populaire oplossing voor ouders die hun kinderen graag met een iDevice willen laten spelen, maar hen nog te jong vinden voor een iPhone. De iPod Touch is, minus de belfunctie, qua functionaliteit vrijwel identiek aan de iPhone. WhatsApp werkt alleen met telefoonnummer: daarom hierbij drie Whatsapp alternatieven voor kinderen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp alternatieven, nummer 1: iMessage

WhatsApp alternatieven

Deze app is niet te downloaden in de App Store, omdat hij al standaard op de iPod Touch staat geïnstalleerd, als ‘berichten’. Om iMessage te gebruiken maak je voor je kind een Apple ID aan. Vervolgens kan je kind vanaf dit adres iMessages versturen en er ook iMessages op ontvangen.

Een voordeel hiervan is dat je kind jou ook kan bereiken, indien je iMessage zelf ook inschakelt: dat doe je op je iPhone onder ‘instellingen’ > ‘berichten’.

WhatsApp alternatieven, nummer 2: Facebook Messenger

De tweede van de niet te missen apps om gratis berichten vanaf iPod Touch te versturen, is de Facebook Messenger app. De app is niets meer dan de Facebook-berichten van je kind in een los overzicht. Let op: een Facebook-account is wel vereist. Denk dus goed na of je kind daar al wel aan toe is, voordat je de werking van deze app demonstreert.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger

WhatsApp alternatieven, nummer 3: Google Hangouts

Google doet met Google Hangouts een dappere poging om iPhone en iPod Touch bezitters weg te lokken bij WhatsApp. Een belangrijk voordeel van Hangouts is dat je er geen telefoonnummer voor nodig hebt, wat de app automatisch geschikt maakt voor iPod Touc. De app synchroniseert net als Facebook Messenger automatisch met de desktopversie van de dienst. Zo kan je kind dus ook vanaf de computer met zijn klasgenootjes in contact blijven.

Hangouts

Google LLC

Gratis via App Store
Hangouts
Hangouts
Hangouts
Hangouts
Hangouts
Hangouts

WhatsApp alternatieven: conclusie

Een beste keuze is er helaas niet. iMessage is het meest afgeschermd omdat je kind er niet voor op een sociaal netwerk hoeft te zitten. Echter niet alle kinderen hebben een iPod Touch of iPhone. Voor zowel Google Hangouts als Facebook Messenger is aanmelden bij respectievelijk Google Plus en Facebook noodzakelijk. Nogmaals, het is even de vraag of je kind daar al wel aan toe is. Qua werking zijn de apps verder gelijk: allemaal razendsnel en vrijwel zonder storingen. Succes met kiezen!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen