3 sport apps die ervoor zorgen dat je niet opgeeft
Roel van Hout

Zeker als je net begint met sporten is het vaak even doorbijten. Gelukkig kan je iPhone je helpen ervoor te zorgen dat je niet opgeeft – onder meer met de volgende 3 sport apps!

3 motiverende sport apps

Couch to 5K Runner pro (AppStore Link) Couch to 5K Runner pro
Ontwikkelaar: FITNESS22 LTD
Beoordeling: 4+
Prijs: € 10,99 Download

Als je wil gaan hardlopen, is 5 kilometer een prima afstand om mee te beginnen. Toch valt het vies tegen hoe ver 5 kilometer in de praktijk blijkt te zijn. De app 0 to 5K zorgt er echter voor dat je binnen 8 weken met het grootste gemak deze afstand zult kunnen gaan afleggen. Hoe? Door iedere week drie keer met je iPhone te gaan hardlopen! De app voorziet je tijdens het lopen van tips en geeft bijvoorbeeld aan wanneer je even een stukje mag wandelen. Fijn is dat je ondertussen gewoon ook naar je eigen muziek kunt luisteren.

Strava: Run & Ride GPS Tracker (AppStore Link) Strava: Run & Ride GPS Tracker
Ontwikkelaar: Strava Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Strava doet hetzelfde, maar dan voor fietsers! Met de app kun je uiteraard monitoren waar en hoever je gefietst hebt, maar de app geeft je ook ‘uitdagingen’ die je kunt volbrengen. Zo zal Strava je vragen om wat extra kilometers te gaan maken, iets waar je zelf misschien niet direct aan had gedacht of zin in had, of een bepaalde afstand te rijden die een wielerkampioen ooit ook heeft afgelegd.

Runtastic Push-Ups PRO Trainer (AppStore Link) Runtastic Push-Ups PRO Trainer
Ontwikkelaar: runtastic
Beoordeling: 4+
Prijs: € 2,99 Download

Ben je meer een binnensporter? Ze zou het op basis van de naam misschien niet verwachten, maar met de Runtastic apps kun je ook binnen flink aan het sporten slaan, en zullen de apps voor zorgen dat je niet meteen opgeeft. Deze app voor sit-ups biedt namelijk professionele schema’s aan om oefeningen op te slaan, en beloont je met badges als je een bepaald aantal oefeningen hebt volbracht.

→ Vindt meer leuke en goede apps op onze iPhone apps pagina!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.