Kruip in de huid van Tim Krul of Van Persie met deze 3 penalty apps
Rutger Otto

Er raasden gisteren flink wat zenuwen door het land tijdens de penaltyreeks van het Nederlands elftal tegen Costa Rica. Wonderwel pakte de tactiek van Louis van Gaal fantastisch uit door doelman Cillessen net voor de strafschoppen te wisselen voor Tim Krul. Met deze drie penalty apps trek jij zelf de handschoenen én de kicksen aan.

Final Kick 2018

Ivanovich Games

9 (5 reviews)
Gratis via App Store

penalty apps final kickMet Final Kick kan je zowel offline als online strafschoppen nemen. Door met je vinger vanaf de bal naar het doel te vegen, trap je de bal. Hoe hard en hoe hoog je schiet, hangt af van hoe je veegt. Doe je dat snel, dan schiet je hard. Swipe te hard en de bal vliegt over. En dan staat er ook nog een keeper in de goal die reageert op je schot, waardoor het vrij moeilijk is om te scoren.

Andersom kruip je ook in de huid van de keeper. Op het moment dat de tegenstander schiet, kies je een goal en veeg je de richting waarin je denkt dat de bal komt. Daarbij moet je ook nog timen, want als je te vroeg bent, passeert de bal je alsnog.

Om online te spelen dien je in te loggen met Facebook. Je kan kiezen om vier toernooien te spelen. Je begint in het laagste toernooi. Win je, dan verdien je speelgeld waarmee je moeilijkere toernooien kunt ontgrendelen. Daarnaast kun je ook gewoon offline toernooien spelen, waarbij je steeds tegen verschillenden landen speelt.

Soccer Showdown 2015

Naquatic LLC

Gratis via App Store

penalty apps soccer showdownDe 2015-editie van Soccer Showdown is de derde editie van het spel dat jaarlijks met een nieuwe versie komt. Anders dan Final Kick is deze penalty app veel minimaler. Zo zie je geen poppetjes, alleen de handschoenen van de keeper. De bal veeg je richting het doel, andersom kun je de handschoenen verslepen als je keept.

Soccer Showdown is een stuk lastiger dan Final Kick, omdat het minder voorspelbaar is. Je hebt maar een klein beetje controle over je schot, waar vaak automatisch een curve in zit, zonder dat je dat per se wil. Bij het keepen zitten de handschoenen af en toe een klein beetje in de weg en is het schot te hard om er op te kunnen reageren.

Toch is het een fijn strafschoppenspel, ook omdat je online tegen vrienden kunt strijden. Elk land heeft een eigen set handschoenen (gek genoeg staat er op die van Nederland een Britse vlag) en een eigen bal met vlaggetjes.


penalty apps flick soccerIets meer arcade, maar zeker niet de minste is Flick Soccer Brazil. Deze game staat helemaal in het teken van het WK. Flick Soccer is een beetje de vreemde eend in de bijt, omdat je eigenlijk eerder vrije trappen neemt dan strafschoppen, maar vaak doe je dat wel één op één met de keeper.

Van de drie games biedt Flick Soccer ook de meeste controle over de bal. Een recht lijn betekent een recht schot, met een curve krult de bal in het doel. Nadat je het schot hebt genomen, kun je ook nog vegen om de lijn van het schot aan te passen.

Het spel heeft verschillende modi waarmee je wel even vooruit kunt. Zo kun je latje schieten, specialistische ballen schieten of challenges doen. In het spel kun je bijvoorbeeld mikken op een roos of schieten op een cirkel die je score verdubbelt.

Lees meer App Store nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.