3 Olympische Spelen apps om alvast in de stemming te komen

Roel van Hout
21 januari 2014, 15:49
2 min leestijd
3 Olympische Spelen apps om alvast in de stemming te komen

Nog maar een paar weken, en dan is het weer zover: de Olympische Winterspelen! Met deze 3 Olympische Spelen apps kom je alvast goed in de stemming.

Lees verder na de advertentie.

De App Store bevat een enorme lading aan apps met schema’s en reminders voor het volgen van de Spelen. Daar zullen we voor aanvang van het evenement nog op terugkomen; in dit artikel bespreken we 3 Olympische Spelen apps die je alvast in Olympische sferen zullen gaan brengen!

→ Op zoek naar andere goede apps? Bekijk dan ons overzicht met de populairste nieuwe iPhone apps!

3 leuke Olympische Spelen apps

TeamNL

NOC*NSF

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Allereerst de officiële app van de Nederlandse equipe die daar het Russische Sotsji zal reizen: de TeamNL app van sportkoepel NOC-NSF! In deze app vind je informatie over alle Olympische en Paralympische sporters die in februari hun best zullen gaan doen. De app bevat persoonlijke informatie per sporter, nieuws over de sporters, en straks ook hun programma en resultaten. Je kunt heel gemakkelijk favoriete sporters aanmerken, zodat je razendsnel de belangrijkste feiten overzichtelijk in beeld hebt. Onmisbaar voor de Oranje-fans!

Wie graag ook sporters uit andere landen volgt, kan natuurlijk de apps van buitenlandse sportkoepels downloaden – die zijn er ook genoeg – maar met de Olympic Athletes’ Hub app heb je ze allemaal bij elkaar. In deze app worden de Twitter-, Facebook- en Instagram-accounts van Olympische atleten in één overzicht gezet én doorzoekbaar gemaakt. De zoekfunctie stelt gebruikers in staat om atleten per land, team, sport of editie van de spelen te lokaliseren. Heel handig!

En dan natuurlijk de regio zelf. Die zal niet bij heel veel Nederlanders bekend zijn (het zuiden van Rusland is immers geen populaire vakantiebestemming) maar dankzij de officiële Sochi Guide app kun je toch een beetje een idee krijgen van het gebied, de stadions waarin alles plaats gaat vinden én de reis van de Olympische vlam door Rusland volgen. Hoewel de app het best tot zijn recht komt wanneer je hem gebruikt als je de Spelen daadwerkelijk bezoekt, is deze ook op afstand prima te gebruiken om vast in de stemming te komen!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu