3 niet zo serieuze kerst apps voor je iPhone

Roel van Hout
26 december 2013, 9:30
1 min leestijd
3 niet zo serieuze kerst apps voor je iPhone

Na anderhalve dag kerst zul je Frosty, Rudolf en de Jingle Bells inmiddels wel een beetje zat zijn. Gelukkig zijn er ook kerst apps voor je iPhone waarin het allemaal wat minder serieus genomen wordt. Hierbij drie leuke gratis kerst apps onder elkaar!

In Santa Splitz is het de bedoeling dat je kerstcadeautjes van elkaar scheidt. Timing is daarbij van het grootste belang, want anders komen ze niet in de goede schoorsteen terecht. Een leuk behendigheidsspel, met een ietwat aparte twist: je wordt tijdens je werkzaamheden gadegeslagen door de rendieren van de kerstman, en als je het te vaak niet goed doet, kun je rekenen op – zonder te veel in detail te treden – een douche die je liever niet neemt.

In Santa’s Racing Adventure heb je een heel ander probleem: je wordt achterna gezeten door een gemuteerde sneeuwman en de Grinch – een groen monster dat er duidelijk op uit is om kerst te verzieken. Gelukkig kan je goede vriend en trouwe ros Rudolf hard lopen, en heb je de beschikking over sneeuwballen om beide monsters af te schudden. Het spel is verder geen hoogvlieger, maar leuke genoeg om de Tweede Kerstdag mee door te komen!

In Nederland is de Gingerbread-man geen heel bekende snack, maar in Engelstalige landen worden er met kerst genoeg van verslonden. Vandaar dat het gembermannetje een eigen spel heeft gekregen, waarin het consumptie probeert te ontlopen. Daarbij ren, spring en ontwijk je je een weg door levels vol gevaren, om maar niet opgegeten te worden. Wederom niet de beste in zijn soort, maar gratis en vermakelijk genoeg voor de verloren uurtjes tussen kerstdiners en familiebezoeken!

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's