De 3 leukste Angry Birds-spellen (waarvan één een grote update heeft gekregen)

Rutger Otto
5 juni 2014, 14:47
2 min leestijd
De 3 leukste Angry Birds-spellen (waarvan één een grote update heeft gekregen)

Angry Birds is tegenwoordig een megamerk met pluche vogeltjes, stripboeken en een tekenfilmserie. Maar ooit begon Angry Birds als een spelletje op je smartphone. Dit zijn de drie leukste.

Lees verder na de advertentie.

AB Classic

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Je eerste liefde vergeet je nooit. In het originele Angry Birds was alles nog nieuw. Een charmant gepresenteerd spel waarbij je verschillende soorten boze vogels op simpele bouwwerken moest schieten. Dat deed je door ze te katapulteren, waarvoor je de vogels één voor één met je vinger naar achteren sleepte. Met de juiste kracht en door goed van power-ups gebruik te maken, kon je de gebouwen laten instorten om de vijandelijke groene varkens te grazen te nemen. Het origineel kwam eind 2009 uit en werd een megasucces. Angry Birds bestond toen uit drie thema-hoofdstukken met elk 21 levels. Sindsdien heeft ontwikkelaar Rovio steeds gratis upgrades uitgegeven waarmee spelers meer levels en andere content kregen.

angry birds space

Angry Birds Space

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Het derde vervolg op de originele Angry Birds speelde zich af in de ruimte. Angry Birds Space kwam begin 2012 uit en schotelde spelers een totaal nieuwe Angry Birds ervaring voor. De werelden waren niet langer plat, maar bestonden uit planeten die elk hun eigen zwaartekracht hadden. Dat beïnvloedde de baan van de vogels, die langs de planeten zweefden en steeds een beetje werden aangetrokken tot het oppervlakte. Varkens vlogen in ruimtebubbels en als je die kapotschoot, bevroren ze en ontploften ze, behalve als ze door de zwaartekracht werden aangetrokken en op een planeet landden. Ook zijn er in Angry Birds Space gevechten met eindbazen, een spelelement dat in Angry Birds Rio (het tweede vervolg) werd geïntroduceerd.

Het is niet meer de nieuwste versie van Angry Birds, toch blijven de makers het deel ondersteunen. Nu is versie 2.0 van Angry Birds uitkomen, dat een nieuw hoofdstuk genaamd ‘Beak Impact’ heeft, bestaande uit 40 nieuwe levels en 10 bonuslevels. De 40 levels zijn opgedeeld in twee delen, het tweede deel ontgrendel je als je in elk level drie sterren hebt verzameld. Ook kun je daarvoor een in-app aankoop doen.

Angry Birds Star Wars

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Je weet dat een game groot begint te worden als het gebruik mag maken van de Star Wars-licentie. Een half jaar na Angry Birds Space kwam er weer een Angry Birds uit in de ruimte. Om precies te zijn speelde het spel zich af in het Star Wars universum van de originele (en beste) trilogie. Voor fans van de filmserie was Angry Birds Star Wars een feest van herkenning. Alle vogels en omgevingen leken op elementen uit de films. Een jaar na de eerste Star Wars game verscheen ook Angry Birds Star Wars 2, gebaseerd op de latere trilogie.

Angry Birds Star Wars Cinematic Trailer
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu