3 apps om het beste stukje strand te vinden
Roel van Hout

Begin deze week tipten we nog apps om te voorkomen dat je deze lente kletsnat zou regenen. Amper vijf dagen later is het weer volledig omgeslagen en trekt Nederland weer massaal naar het strand.

Met deze apps vind je de beste badplaatsen en voorkom je een verbrande huid!


De Strandweer app houdt het actuele weer op de Nederlandse stranden in de gaten. De app baseert zich daarbij op informatie van 54 meetstations langs de gehele kust. Deze informatie wordt vervolgens verwerkt door Piet Paulusma Meteo Service.

Een leuk extraatje is de top tien van schoonste stranden, die wordt samengesteld op basis van gegevens van Nederland Schoon.

Strandweer Online

Atar Media

4,0 (10 reviews)
Gratis via App Store

De Strandweer Online app doet hetzelfde, maar kent op basis van de weersomstandigheden een weercijfer toe. De app maakt hierbij onderscheid tussen strand- en terrasweer. Want extreme hitte is toch prettiger als je de verkoeling van de zee kunt opzoeken.

Daarnaast toont de app beoordelingen van strandpaviljoens. Zo zit je zowel qua weer als qua voorzieningen altijd op de goede plek.

Strandweer Online
Strandweer Online
Strandweer Online


De Zon Wijzer app is, naast reclame voor een zonnebrandcrème, een uiterst handige manier om de sterkte van de zon na te gaan.

De app krijgt actuele weergegevens door van MeteoVista en bepaalt vervolgens op basis van je huidtype en de UV-sterkte op jouw locatie hoe lang je in de zon kunt blijven. Daartoe is een handige timer ingebouwd, die je een notificatie stuurt wanneer het onverantwoord wordt om nog langer in de zon te blijven liggen.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.