Schiet door 2d pixelwerelden met indiegame KeroBlaster

Rutger Otto
18 mei 2014, 16:51
2 min leestijd
Schiet door 2d pixelwerelden met indiegame KeroBlaster

De studio achter één van de eerste indiegamehits, Cave Story, is terug met een nieuwe game. Dit maal speel je met een kikker in een 2d platform actiegame.

Lees verder na de advertentie.

De kikker werkt voor de ‘Cat & Frog Agency’ en wordt steeds op pad gestuurd om zwarte beestjes uit de weg te ruimen op verschillende locaties. Steeds als je terug komt op kantoor, is alles een stukje vreemder geworden.

Platform actie in 2d

Je rent, springt en schiet in 2d door zeven middelgrote levels, die allemaal eindigen met een baas. Het lijkt wel wat op Mega Man, hoewel je zelf de volgorde van de levels niet kunt bepalen. Ook kun je niet terugkeren naar eerdere locaties. Een geoefend speler knalt in een paar uur door de game heen, maar laat je dat niet tegenhouden om KeroBlaster te kopen.

KeroBlaster is in die zin een vervolg op Cave Story omdat het er qua stijl en humor erg op lijkt. De pixels ogen charmant en de animaties zijn vloeiend. Een 2d platform actiegame op de iPhone lijkt wellicht onmogelijk, maar Studio Pixel heeft een prima besturing bedacht. Rennen en springen doe je met virtuele knoppen, maar de ontwikkelaar heeft iets nieuws bedacht om te schieten.

Slimme besturing

Door over de driehoek naar links, rechts of omhoog te vegen, begint de kikker te schieten in die richting. Hij blijft dat net zolang doen, totdat je een andere richting op veegt. Met die constante kogelregen heeft Studio Pixel een goede manier bedacht om een 2d shooter te laten slagen op touchscreens.

In bijna elk level kun je een nieuw wapen of voorwerp vinden. Begin je nog met een lullig pistooltje, binnen no-time heb je een volledig wapenarsenaal in handen, die je kunt uitbouwen met upgrades. De wapens zijn ook allemaal in verschillende situaties handig, dus je gebruikt niet alleen je favoriet.

Heb je KeroBlaster uitgespeeld, dan kun je ervoor kiezen om opnieuw te spelen, met alle spullen die je hebt verzameld. Je kunt dan bijvoorbeeld proberen het spel nogmaals te doorlopen zonder geraakt te worden of proberen het spel zo snel mogelijk uit te spelen.

Minpuntjes

Enkele minpuntjes: KeroBlaster is geen universele app. Hij lijkt het meest geschikt voor de iPhone 4s, wat vreemd is omdat in iTunes staat dat de game is geoptimaliseerd voor iPhone 5. Speel je KeroBlaster op een iPhone 5 of 5s, dan wordt niet de volledige breedte van het scherm benut, waardoor je met twee zwarte balken aan de zijkanten zit. Ook is het spel vrij duur, je betaalt 4,49 euro. De game en zijn charmante stijl zijn echter zo goed uitgewerkt, dat deze minpuntjes slechts een smetje op de feestvreugde zijn. Wij kunnen niet wachten op het volgende werk van Studio Pixel.

Kero Blaster

AMAYA DAISUKE

€ 6,99 via App Store

Kero Blaster
Kero Blaster
Kero Blaster
Kero Blaster
Kero Blaster
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu