2011: het jaar van WhatsApp

Redactie
27 december 2011, 12:32
2 min leestijd

iPhone apps zijn er in alle soorten en maten, allerlei categorieën, voor ieder wat wils. Echter was er maar één applicatie die echt zijn debuut heeft gemaakt in het jaar 2011; WhatsApp messenger.

Lees verder na de advertentie.

Begin dit jaar waren er zat gratis messaging diensten. Allemaal hadden ze hun eigen specialiteiten en opties. Het belangrijkste was toch wel ”via welke messaging-dienst kan ik zoveel mogelijk van mijn contacten bereiken?”

WhatsApp

WhatsApp is een gratis free messaging-dienst, je kunt gratis berichten uitwisselen met anderen contacten die ook WhatsApp gebruiken. WhatsApp vervangt SMS op een wel hele goedkope manier.

Helemaal gratis is WhatsApp niet. Je dient wel een internet bundel op je iPhone te hebben, wanneer deze niet onbeperkt is moet je je MB verbruik goed in de gaten houden. Alleen tekst versturen zal het probleem niet zijn, maar door het verzenden van multimedia kunnen je MB’s er sneller doorheen vliegen dan dat je wilt.

Wat maakt WhatsApp zo bijzonder dat hij met kop en schouders boven al die anderen messaging-diensten uitsteekt? Dat heeft te maken met de eenvoud. WhatsApp registreert gebruikers via hun mobiele nummers.

Geen gezeur met e-mail adressen, Facebook of Twitter conctacen, gewoon op basis van jou telefoonboek worden je contacten samengesteld. Deze eenvoud, deze makkelijke manier van mensen met elkaar in verbinding zetten heeft WhatsApp tot het succes gemaakt, wat het nu is.

WhatsApp is te gebruiken vanaf Windows Phone 7.5, iOS 3.1, Android 2.1, BlackBerry OS 4.5, Symbian Nokia S60 3rd edition of hoger.

Berichten van anderen WhatsApp contacten krijg je binnen via ‘push notificaties.’  Het is ook mogelijk om een groupchat te openen, afbeeldingen, video’s of spraak memo’s te verzenden.

Je kunt ook zien of het bericht wat je verstuurd aankomt op het apparaat waar naartoe jij een bericht verzend aan de hand van vinkjes. In een balk onder het contact word er weergegeven wanneer iemand WhatsApp voor het laatst gezien heeft.

Conclusie

Voor de iPhone is WhatsApp zonder twijfel de beste, meest gebruikte free messaging-dienst die er is. De applicatie werkt op de iPhone strak en snel. Mocht je (als één van de weinige) nog geen WhatsApp op je telefoon hebben staan en wél een internet bundel op je telefoon hebben is het te downloaden in de App Store.

Let op! WhatsApp is vanwege de feestdagen tijdelijk gratis op iTunes. Normaal gesproken kost de app €0.79.

Categorie: Sociaal netwerken
Spotlight: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's